Up | Down

Από το Blogger.
 

Blind Man's Colour - Wooden Blankets EP

~ ~

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτή η μπάντα. Από την περσινή κυκλοφορία του Season Dreaming LP δεν έχω σταματήσει να τους ακούω. Αυτό το ep είναι ηχογραφήσεις που έγιναν παράλληλα με το lp. Περιέχει και το Never Hope For Treasure που ήταν το πρώτο video που είχε διαρρεύσει. Έχουν εκδηλώσει πολλές φορές το θαυμασμό τους για τους Animal Collective, γεγονός που φαίνεται και στη μουσική τους. Χωρίς να είναι κακό όμως και χωρίς να γίνεται κατάχρηση επιρροής. Έχουν ταυτότητα σαν μπάντα. Πιο κάτω μια σειρά από videos, μέσα στα οποία και το The Warm Current's Pull από το Season Dreaming.

Genre: Dream Pop / Synth Pop

Link: myspace





Blind Man's Colour - Fantasy Coves from ∞∞∞ on Vimeo.


Blind Mans Colour - Canoe Paddles from prettydamnnotbad on Vimeo.

Waaga Records Compilation

~ ~

Μιας και αναφερθήκσμε στη συλλογή, ορίστε και το link για το free download που μας το προσφέρει η Waaga Records μέσα από το site της..

Link: Waaga Records / get it!

Treasure

~ ~

Treasure είναι ο Hari Ashurst από το μεγάλο νησί(αν και κατέληξε σε αμερικανικό label). Φτιάχνει ζεστή ατμοσφαιρική pop με chillwave beats και catchy μελωδίες. Δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι ακόμα, αλλά παίζουν δύο κομμάτια στο myspace του και άλλο ένα στη συλλογή που κυκλοφόρησε πρόσφατα η δισκογραφική του. Παρακάτω, το canada..

Genre: Dream Pop / Chillwave

Link: myspace

Treasure - "Canada" from Jamie Harley on Vimeo.

Glasser - Apply EP

~ ~

Η Cameron Mesirow συνδυάζει όμορφα dreamy electronics και ambient φωνητικά στο debut ep της. Τα τραγούδια της έτυχαν remixes από Delorean και Tanlines, μεταξύ άλλων. Έχει κάτι σκοτεινό η μουσική της που σε τραβάει. Το apply που μπορείς να δεις και πιο κάτω είναι αρκετά καλό κομμάτι και αντιπροσωπευτικό για το τι να περιμένεις. Αναμένεται και LP μέσα στη χρονιά..

Genre: Electro / Dreamy

Link: myspace

Simian Ghost - Star Receiver

~ ~

Ο Sebastian Arnström αφήνει τους Aerial για λίγο, δημιουργεί το solo project 'Simian Ghost' και μας δίνει το πρώτο single από το επερχόμενο debut LP 'Infinite Traffic Everywhere'.

Genre: Electro Pop

Link: myspace / get it!

Birthdays - Mating Falls EP

~ ~

Ο Samuel Yager κάτω από το όνομα Birthdays μας δίνει ένα από τα πιο χαρούμενα ep της χρονιάς. Όνομα και πράγμα για το Mating Falls καθώς, άνετα θα μπορούσε να είναι το soundtrack σε ένα παιδικό party. Η μουσική του μοιάζει με ένα μπισκότο μάρκας Animal Collective και με λίγο τρούφα Dan Deacon από πάνω. Το ep μας το κάνει δώρο γενεθλίων..Happy Birthday!!!

Genre: Experimental Pop

Link: myspace / get it!

God Is An Astronaut - Age of the Fifth Sun

~ ~

Οι God is an astronaut μια από τις ποιό ενδιαφέρουσες ευρωπαικές post rock μπάντες επέστρεψαν και αφήνουν το κεφάλι σου να γίνει το αστρόπλοιο που θα σε ταξιδέψει. Αναζητήστε το γιατι αξίζει!

Genre: Ambient / Post Rock / Electronica

Link: myspace

Russian Tsarlag - Unleash The Chain

~ ~

Μόλις τους έμαθα και έμεινα!! Μπαντάρα! Έχουν αρκετές κυκλοφορίες, LPs και Cassettes. Ειλικρινά, δεν ήξερα τι να προτείνω, οπότε κατέφυγα στην τελευταία χρονικά γεμάτη κυκλοφορία. Spooky λαβύρινθοι, κραυγές βοήθειας, απόκοσμες μυρωδιές και οι Cramps να κρέμονται από το ταβάνι γελώντας σατανικά. Βρες όλη τη δισκογραφία τους και κατασπάραξε την. Αυτό και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει λίγο..

Genre: Experimental / Horror / Minimal Punk

Link: myspace

M. Pyres - Used To Sail EP

~ ~

Πρόκειται για υλικό που ηχογραφήθηκε τα τελευταία χρόνια αλλά δεν έτυχε κυκλοφορίας. Και ευτυχώς που κυκλοφόρησε(ειδικά για το fabledfarm.blogspot, όπως λέει και ο τίτλος), γιατί περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές. Προσωπικά, άνετα σάλπαρα μαζί του. Μέσα από το link fabledfarm μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν. Αξίζει.

Genre: Ambient / Post / Experimental

Link: myspace

Jaded Hipster Choir - Centurion EP

~ ~

Ο Thomas Mamos είναι το μυαλό των Jaded Hipster Choir. Είναι από τον Καναδά και δημιουργεί χαοτική μουσική που θα μπορούσε άνετα να γλιστράει συνεχώς πάνω στα δαχτυλίδια του Κρόνου. Ειδικά το Glo-fi Lullabye σου βάζει τη διαστημική στολή και σε αφήνει εκεί έξω. Το ep μας το προσφέρει ως free download..

Genre: Tape Music / Dreamwave

Link: myspace / get it!

Megabats - In/Out

~ ~

Το 2009 επιμένει να τη σπάει στο 2010. Σου αρέσουν οι Fuck Buttons? Σου αρέσει να κολλάς λίγο το κεφάλι σου και να κάνεις τσουλήθρα στο repeat? Αν πω οτι είναι δισκάρα θα έχω άδικο?

Genre: Ambient / Psychedelic / Noise

Link: myspace / stream album

Grubby Little Hands - Imaginary Friends

~ ~

Άλλο ένα υπέροχο album του 2009 που μόλις τώρα έμαθα για την ύπαρξη του. Πραγματικά πολύ ωραία μουσική. Το τρίο από τη Philadelphia ανακατεύει τη folk τράπουλα και γίνεται αμέσως ένας φανταστικός σου φίλος. Ακούγεται όλος ο δίσκος πολύ ευχάριστα και προτείνεται ακόμη πιο ευχάριστα..

Genre: Folk / Chillwave / Indie

Link: myspace / stream album

GRUBBY LITTLE HANDS - "FEEL IN MY BACK" from Brian Melton on Vimeo.

Christopher Smith

~ ~
Το πολύ όμορφο video του Gently Gently από το επερχόμενο LP του Christopher Smith 'The Beckon Call'.

Christopher Smith - Gently Gently from Boompa Records on Vimeo.

Codeine Velvet Club - S/T

~ ~

Ο Jon Lawler παράτησε τους Fratellis και ζευγάρωσε μουσικά με τη Lou Hickey. Μάλλον το αποφάσισαν καθώς άκουγαν τους Last Shadow Puppets και η τηλεόραση έπαιζε στο mute κανά αφιέρωμα στα 50's και 60's. Δεν είναι άσχημη προσπάθεια, αλλά εκτός απο 3-4 περιπτώσεις δε θα σταθείς ιδιαίτερα. Αν και κυκλοφόρησε τέλος του 2009, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τους πήρα χαμπάρι. Anyway, την αισθητική την έχει και δε θα σε χαλάσει να τους ακούσεις..
Υ.Γ. Στο τέλος διασκευάζουν το I Am The Ressurection των Stone Roses και δε θα έπρεπε..

Genre: Dramatic Orchestral Pop

Link: myspace



Golden Glow - Adore Me

~ ~

Adore Me από τον Golden Glow μέσα από το πρώτο του ep..

Victory VIII - International Travel Scenarios

~ ~

Συνεχίζουμε στην Holiday Records και στους Victory VIII. Κατακάθαρη pop με μερικά lounge στοιχεία σε κάποια σημεία. Η δισκογραφική αναφέρει οτι τα πάντα είναι samples από παλιά τραγούδια. Όπως και να έχει, πρόκειται για ωραία δουλειά που κυκλοφόρησε το 2009. Γενικά, η Holiday Records είναι πολύ γενναιόδωρη καθώς παρέχει όλες τις κυκλοφορίες της ως free download!!! Για ρίξε μια ματιά..

Genre: Indie Pop / Lounge

Link: lastfm / get it! / Holiday Records

The Arctic Flow - All the Way Until December

~ ~

Ο Brian Hancheck κάνει τα πάντα σε αυτή τη δουλειά μιας και The Arctic Flow είναι το solo project του. Είναι το debut album του με δύο ep να προηγούνται. Το All the Way Until December σου φοράει τα gazelle και το αντιανεμικό και σε βγάζει βόλτα στις καλές μέρες της indie σκηνής. Για αυτούς που μεγάλωσαν με αυτούς τους ήχους να το κατεβάσουν ανεπιφύλακτα αφού το album μας το προσφέρει ο Brian Hancheck δωρεάν..

Genre: Indie / Shoegaze

Link: myspace / get it!

Cav - Escorial

~ ~

Έπεσα τυχαία πάνω του στο myspace και το ευχαριστήθηκα. Cav είναι το solo project ενός τύπου από την California. Πρόκειται για την πρώτη του κυκλοφορία και την προσφέρει δωρεάν στο myspace του. Έχει ομοιότητες με dreams και raw moans, με λίγο πιο σκοτεινό ήχο από τους προηγούμενους. Μιας και μπορείς να κατεβάσεις το ep, αξίζει να κλέψεις λίγο χρόνο από άλλους ήχους..

Genre: Chillwave / Dream Pop

Link: myspace

Khottal

~ ~

Αλλιώς οι Arcade Fire της Μαλαισίας! Πρόκειται για μια δεκαμελής μπάντα από την εν λόγω χώρα, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη του 2009 ένα self released singlάκι με 3 πραγματικά όμορφα τραγούδια.. Πρόκειται για απίστευτες φάτσες και το εθιστικό woo song αποτελεί ιδανική μουσική επένδυση παίζοντας μια λίγκα στο playstation. Μάλλον και αυτοί το ίδιο κάνουν όπως καταμαρτυρά και η φωτογραφία που έχουν ανεβάσει στο myspace!

Genre: Alternative / Pop

Link: myspace

Spectrals - Spectrals EP

~ ~

4-Track EP από το solo project του Βρετανού L(δε δίνει άλλα στοιχεία). Πολύ ωραία αισθητική, αναμιγνύει garage, pop, surf και 50's αποτελεσματικά. Αναμένεται και LP μέσα στο χρόνο και ελπίζω να βγει μέχρι το καλοκαίρι. Άκου το leave me be πιο κάτω και θα καταλάβεις γιατί..

Genre: Garage / Pop / Doo-Wop

Link: myspace

The Letter Box Project - Lullabies For Those Who Cannot Sleep EP

~ ~

Τρίτο ep για τον Tyler Bates. Δεν είναι άσχημο αλλά δε θα σε στείλει κιόλας. Κάπου στο ενδιάμεσο. Δε βλάπτει όμως μια καινούργια ακρόαση. Το Learning Curve θα σε χαλαρώσει, ενώ το Ducks & Sheep(όνομα και πράγμα) θα σε παραξενέψει ευχάριστα..
Αυτό, όπως και τα προηγούμενα δύο ep, τα προσφέρει δωρεάν στο myspace του.

Genre: Chillwave / Experimental / Glo-Fi

Link: myspace

Sun Airway

~ ~

Μια γεύση από το επερχόμενο LP των Sun Airway. Και τι γεύση!!! Ήχος και εικόνα, τα σπάνε!

Genre: Tropical / Shoegaze

Link: Sun Airway

Sun Airway "Infinity" from klipcollective on Vimeo.

CEO

~ ~
Δείτε αυτό το video και επισκεφτείτε το site να διαβάσετε κάτι ενδιαφέρον(στο biography). Και όπως πολύ σωστά γράφει το walrus, CEO is your favorite new “mystery band”…

CEO - Prologue from Modular People on Vimeo.


Link: ceo

Cccandy - Lonesome Berlin

~ ~

Cccandy είναι το solo project ενός Γερμανού καλλιτέχνη και με κέρδισε αμέσως. Έχει κάτι παλιό πάνω του αυτός ο δίσκος. Synths με bedroom electronics και μαζί τους αυτά τα γαμάτα φωνητικά, που καιρό είχα να ακούσω. Απλή και όμορφη μουσική. Είναι εθιστικό. Σκοτεινό και ζεστό..

Genre: Darkwave / Synth Pop / Minimal

Link: myspace

Spirit Spine - Jungle Bridges

~ ~

Ο Spirit Spine επιστρέφει πολύ γρήγορα μετά το περσινό πρώτο ομώνυμο LP του και μας δίνει το πολύ καλό Jungle Bridges που φανερώνει και πάλι το θαυμασμό του προς τον Panda Bear(Noah Lennox). Όσο για τα τραγούδια, είναι κομμένα και ραμμένα στο ύφος των προκατόχων. Προσοχή! Αυτό δεν είναι κακό. Κάθε άλλο. Δε θα βρεις αντίστοιχο crashers βέβαια αλλά οι μελωδίες ξεχειλίζουν και τρέχουν κατά πάνω σου. Πιάσ'τες!!

Genre: Experimental Pop

Link: myspace

Dom - Sun Bronzed Greek Gods EP

~ ~

Πολύ συμπαθητικό debut ep από τους Dom. Καλοκαιρινή pop περιστοιχισμένη από happy mood synths. Living in America και Jesus ίσως τα καλύτερα κομμάτια.
Υ.Γ. Ίσως ένα από τα χειρότερα εξώφυλλα της φετινής χρονιάς..

Genre: Synth Pop

Link: myspace

Sambassadeur - European

~ ~

Δεύτερο album για τους Σουηδούς Sambassadeur. Αξιοπρεπέστατη pop με το εξώφυλλο να αντικατοπτρίζει πλήρως το περιεχόμενο. Αέρινες μελωδίες που ταιριάζουν γάντι όταν η διάθεση σου είναι χαλαρή και θετική. Παρακάτω το albatross καθώς και το the park από το προηγούμενο δίσκο τους migration..

Genre: Indie Pop

Link: myspace



Baths - Cerulean

~ ~

Baths είναι ο 21 ετών Will Wiesenfeld από το LA. Το Cerulean σε βάζει στη μπανιέρα και σε λούζει με τα τραγούδια του. Σε κλείνει σε μια μπουρμπουλίθρα και σε αφήνει να ταλαντώνεσαι στο ρυθμό του. Μέσα, θα βρεις χρώματα από Four Tet, Mum, TV On The Radio και άλλους..ανακατωμένα και τοποθετημένα άψογα πάνω στην παλέτα. Πολύ ωραίος δίσκος, προτείνεται ανεπιφύλακτα!!! Κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου.

Genre: Experimental / Chillwave / Electronic

Link: myspace

Bye Bye Blackbird - Happy High EP

~ ~

Debut ep για τους Bye Bye Blackbird με τέσσερα tracks στο σύνολο. Βαδίζει στο ύφος των Memoryhouse, Kiss Kiss Fantastic, MillionYoung, κτλ..
Είναι από τα ep που θα ήθελες να είναι lp. Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν.

Genre: Tape Music / Chillwave

Link: myspace / get it!

Lay Bac - Ooo Kokomo

~ ~

Αρκετά ενδιαφέρον album από τον Lay Bac. Στην αρχή λες οκ, άλλο ένα, αλλά όταν το ακούσεις πάλι αρχίζεις και βρίσκεις διάφορα ωραία θέματα. Δεν έχει συγκεκριμένο ύφος. Κάποιες στιγμές σε παρατάει μέσα στη ζούγκλα να τρέχεις να κρυφτείς από το μαύρο καπνό του lost και κάποιες άλλες σε αφήνει στην παραλία, πάνω σε ξαπλώστρα, με ένα mojito αγκαλιά(αφού έχεις ξεφύγει από το μαύρο καπνό). Παρακάτω, το mojito..

Genre: Tropical / Ambient / Chillwave

Link: myspace

Tame Impala - Innerspeaker

~ ~

Debut album για τους Tame Impala από την Αυστραλία. Τα παιχτάκια ρίχνουν γέφυρες στις δεκαετίες του 60&70 και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, αν σκεφτείς οτι έχουμε 2010. Στην παραγωγή και μίξη κάθονται οι Tim Holmes(Death In Vegas) και Dave Fridmann. Μόνο αυτό είναι ικανό, φαντάζομαι, να σου κινήσει την περιέργεια. Το album κυκλοφορεί στις 21 Μαίου..

Genre: Psych Pop

Link: myspace



Cosmen Adelaida

~ ~

Οι Cosmen Adelaida είναι από την Ισπανία. Ξεκίνησαν στις αρχές του 2009 με ισπανικό στίχο και ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη χώρα τους. Στο Contempopranea Festival μάλιστα, πήραν την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 100 μπάντες. Θα αρέσει σε όποιον ήταν(και είναι) fan της indie σκηνής των 90's. Περισσότερες πληροφορίες και τραγούδια στο myspace τους(αν ξέρεις ισπανικά, τόσο καλύτερα για σένα). Εδώ, το πολύ όμορφο A todo color..

Genre: Indie Pop / Power Pop

Link: myspace

The Hundred In The Hands - This Desert EP

~ ~

Το είδα στο Make Noise και μου άρεσε τρελά! Το duo από το Brooklyn κυκλοφορεί το debut ep τους στις 18 Μαίου. Τα 'Undressed In Dresden' και 'Dressed In Dresden' που μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω, δε θα περιλαμβάνονται στο ep..

Genre: Psychedelic / Disco House / Pop

Link: myspace

THE HUNDRED IN THE HANDS-"UNDRESSED IN DRESDEN" from THE HUNDRED IN THE HANDS on Vimeo.


Indigo Pyramid - Indigo Shades

~ ~

Την ανάρτηση αυτή, την άρχισα ενώ βρισκόμουν ακόμα στο δεύτερο track. Απίθανο! Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Αυτή είναι η μουσική που θα γεννούσαν τα γένια του Αι-Βασίλη, αν αυτός έπαιρνε lsd και προσπαθούσε να αποτυπώσει σε νότες το βόρειο σέλας..
Υ.Γ. Το album μας το προσφέρει δωρεάν η μπάντα. Δείτε το video για μια πολύ πολύ μικρή γεύση..

Genre: Experimental / Electronica / Hip Hop / Jazz

Link: myspace

Fallulah - The Black Cat Neighbourhood

~ ~

Είναι πολύ ωραίο να ανοίγεις το mail σου και να βρίσκεις μουσικές προτάσεις από φίλους. Για την συγκεκριμένη, ευχαριστώ τη Sara και το minrymd! Πίσω από το όνομα Fallulah λοιπόν, βρίσκεται η Maria Apetri από τη Δανία. Διακρίνεις επιρροές από Florence And The Machine, Lilly Allen, Lykke Li μέχρι και Bjork(παρακινδυνευμένο). Έχει και στιγμές υπερβολής, αλλά γενικά ακούγεται ευχάριστα. Στο myspace αναφέρει και δύο συναυλίες της σε Λάρισα και Αθήνα, στις 20&21 Ιουνίου αντίστοιχα.

Genre: Indie Pop

Link: myspace


Ken Camden - Lethargy & Repercussions

~ ~

Κι αν σου έδωσα πριν απορρυπαντικό, ορίστε και το μαλακτικό. Μετάξι! Ο Ken Camden κυκλοφορεί μέσω της Kranky το πρώτο του solo project. Είναι κατά βάση κιθαρίστας με συμμετοχή στους Meisha και Arco Flute Foundation. Στον δίσκο αυτό μοιάζει να έχει βάλει Δύση και Ανατολή σε μια τραμπάλα και να παίζει μαζί τους. Ανεπιφύλακτα στους fans του είδους..

Genre: Experimental / Drone

Link: myspace

Ιsland's Εyelids - Eyelands I

~ ~

Ακόμα ένα περσινό σταφύλι αλλά μόνο ξινό δεν είναι. Αν θα μπορούσες να βάλεις το κεφάλι σου στο πλυντήριο, τότε το Eyelands I θα ήταν ένα από τα επικρατέστερα απορρυπαντικά που θα χρησιμοποιούσες. Εγγυήσεις από τους 100 κατασκευαστές μη ψάχνεις. Δε ξερώ αν θα ήταν πρέπον να το ακούσεις πριν την πέσεις..μπορεί και να μη σε πάρει ο ύπνος.

Genre: Experimental / Visual

Link: myspace

Forest Swords - Dagger Paths

~ ~

Ο Forest Swords παίρνει τα σπαθιά του, τα ακονίζει στο μυαλό σου και το σπάει σε χίλια κομμάτια. Χαοτική dark πειραματική μουσική από την Αγγλία. Αναμιγνύει πολλά είδη στο blender του και σου προσφέρει ένα coctail που δύσκολα θα απορρίψεις..

Genre: Experimental / Abstract

Link: myspace

Forest Swords - Glory Gongs from OESB // FUTURE SOUND on Vimeo.


Forest Swords - Miarches from OESB // FUTURE SOUND on Vimeo.

Young Man - Boy

~ ~

Ωραίος ο νεαρός Colin Caulfied. Έφυγε από το Chicago, πήγε στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε και ετοίμασε ένα πάρα πολύ ωραίο album. Ο ήχος του δεν έχει καμία σχέση με Ευρώπη. Φέρνει σε Grizzly Bear, Fleet Foxes και σία. Μπορείς να το ακούσεις στο link stream. Εξαιρετικό!

Genre: Dream Pop / Folk

Link: myspace / stream

Phoenix and the Turtle - Swallow Up The Moon (EP)

~ ~

Οι Phoenix and the Turtle είναι σαν ενα τεράστιο πάζλ. Ώρες προσπαθείς να το συμπληρώσεις και τελικά ανακαλύπτεις οτι καποιά κομμάτια τα έχεις ήδη χάσει. Με αφορμή την κηδεία ενός φίλου τους οι Phoenix and the Turtle δημιουργηθηκάν το 2003 και το ονομά τους το πήρανε απο ένα ποίημα του William Shakespeare, που μιλαέι για το θάνατο της ιδανικής αγάπης. Κιθάρα, βιολί, πιάνο, τύμπανα συνθέτουν ένα σύνολο με επιρροές από διάφορα στύλ μουσικής. Φοβερά ευαίσθητοι και κινηματογραφικοί νομιζω ότι καθε λάτρεις της μουσικής θα τους εκτιμίσει, τουλάχιστον. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.


Genre : Indie / Cinematic / Experimental

Link : myspace

Smith Westerns - S/T

~ ~

Κυκλοφόρησε πέρυσι τον Ιούνιο αλλά μιας και έχω και το cd πλέον στα χέρια μου ας τους θυμηθούμε. Πρόκειται για 4 πιτσιρίκια(όλα κατω των 19!) από το Chicago οι οποίοι ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους στο υπόγειο ενός εκ των τεσσάρων. Τραγούδια όπως το 'Girl In Love', 'Be My Girl', 'The Glam Goddess' και 'My Heart' κολλάνε στο μυαλό σου και τα σιγοτραγουδάς καθώς περπατάς. Ωραίες υποσχέσεις..

Genre: Shoegaze / Indie / Garage

Link: myspace



Viernes - Sinister Devices

~ ~

Στην αρχή δεν το είχα πάρει και με πολύ καλό μάτι αλλά τελικά είναι πολύ καλό το debut album των Viernes από τη Florida. Οι ίδιοι θαυμάζουν πολύ τους My Boody Valentine. Σε γενικές γραμμές ο δίσκος ακολουθεί χαλαρά μονοπάτια αλλά δε λείπουν και κάποιες ελεγχόμενες εντάσεις με μερικά shoegaze στοιχεία. Η επίσημη κυκλοφορία είναι στις 8 Ιουνίου.

Genre: Chillwave / Experimental

Link: myspace

Viernes "Swimmer's Ear" from Nathan Schroeder on Vimeo.



Hazey Jane

~ ~

Hazey Jane είναι ο Jeroen de Meyer από το Βέλγιο και κάνει τα πρώτα του βήματα στους chillwave αεροδιαδρόμους. Ακυκλοφόρητος ακόμα, στο myspace μπορείς να ακούσεις οτι έχει ηχογραφήσει μέχρι στιγμής. Αυτό είναι το video του Twinky twinkle lil' star..

Topaz Rags - Capricorn Born Again

~ ~

Φθαρμένος δερμάτινος καναπές, το bar θεοσκότεινο με ένα απαλό κόκκινο φως ίσα για να βλέπεις που είναι το ποτό σου, ο μπάρμαν λιώμα από ουίσκι, 2-3 μυστήριοι-ες να περιφέρονται σαν φαντάσματα, ένας τελειωμένος τύπος με γυαλί ηλίου που νομίζεις οτι σε κοιτά επίμονα και οι Topaz Rags στη σκηνή να κεντράρουν στους ήλιους της Αιγύπτου..

Genre: Psychedelic / Experimental / Jazz

Link: myspace


'Dress accordingly. This is the wrong side of town. Hang around if that’s yr thing.'
(από το myspace τους)

King Capisce

~ ~

Είσαι λάτρης των Tortoise ή των Do make say think? Οι King Capisce έρχονται από το Sheffield να γίνουν η επόμενη αγαπήμενη σου μπάντα. Post rock ερωτοτροπεί με jazz και καλό ταξίδι...

Genre: Post Rock / Jazz / Experimental

Link: myspace

Roll The Dice - S/T

~ ~

Οι Σουηδοί Roll The Dice πειραματίζονται στο χώρο του ηλεκτρονικού και όχι μόνο. Δεν είναι οτι δεν έχεις ακούσει καλύτερα του είδους αλλά αξίζει να ρίξεις ένα αυτί. Το Guadeloupe είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.

Genre: Electronics / Experimental

Link: myspace

Roll The Dice - The New Black from The Subliminal Kid on Vimeo.

Edibles - Super Space/Mind Peace

~ ~

Ο Dewey Mahood αφήνει για λίγο τους Eternal Tapestry και το άλλο solo project του Plankton Wat, μπαίνει στον κόσμο της dub και μας κάνει νόημα να πάμε κι εμείς. Άφησε ανοιχτό το παράθυρο σου, πάτα το play και δε θα καθυστερήσεις..

Genre: Dub

Link: myspace

Guilty Ghosts - S/T

~ ~

Ο Tristan O'Donnell από το Brooklyn είναι ο Guilty Ghosts και αυτό το debut album του. Δε νομίζω οτι θα έπρεπε να αισθάνεται καθόλου ένοχος, καθώς τέτοια φαντάσματα είναι καλοδεχούμενα..μαζί με την χαοτικά κιθαριστική τους διάσταση..

Genre: Experimental / Shoegaze

Link: myspace

BIGCOLOUR - Meshes Of The Laughternoon

~ ~

Big Colour είναι ο Brian Brissart από το Chicago. Δημιουργεί καταπληκτική ατμοσφαιρική μουσική και οι καλές γλώσσες λένε οτι τα live του είναι ακόμα καλύτερα.
Μέχρι στιγμής είναι η μόνη του κυκλοφορία και την προσφέρει δωρεάν. Στο power stranger μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι ακούω τους ηλεκτρονικούς Beach House, ενώ στο boo boo nest φλερτάρει με την Αφρική. Πολύ ωραίος δίσκος..

Genre: Experimental / Minimal / Shoegaze

Link: myspace / get it!

Odelo

~ ~

Οι Odelo έρχονται από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και έχουν τον new wave dream electronic ήχο. Δε φαίνεται να έχουν κυκλοφορήσει κάτι. Ελπίζω οτι θα το κάνουν όμως γιατί μου άρεσαν. Παρακάτω δείτε το video του 'song for natasha' και για περισσότερα στο myspace(ακούστε το 'for isabel').

Song For Natasha from Odelo on Vimeo.

Lake Heartbeat - Trust In Numbers

~ ~

Και μετά το σκοτάδι και τα σύννεφα, που μας έφεραν οι Coconuts, βγαίνει ο ήλιος. Καλοκαιρινή pop από τους εκ Σουηδιας Lake Heartbeat. Αν σου άρεσαν οι Kisses, μην τους χάσεις.

Genre: Pop

Link: myspace