Up | Down

Από το Blogger.
 

Totally Nebular - Boat Boat

~ ~

Οι Totally Nebular είναι από τη Florida. Τους ακούς και νομίζεις οτι τρέχεις σε ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Έχουν πολύ χαρούμενο ύφος. Όμορφες μελωδίες μπλεγμένες με samples και synths αναβλύζουν σαν φυσαλίδες στο μυαλό σου. Captain Benson και White Lincoln ίσως τα καλύτερα κομμάτια.

Genre: Tropical Pop / Experimental Pop

Link: myspace

TOTALLY NEBULAR / Captain Benson music video from Carter Smith on Vimeo.

Mon Insomnie

~ ~

Μόλις το άκουσα και ομολογώ οτι με κέρδισε αμέσως. Αν δεν κάνω λάθος ο mon insomnie μας έρχεται από την Τσεχία. Έχει βγάλει ένα ep και ακόμα ένα τραγούδι, τα οποία προσφέρει ως free download στο myspace του. Η μουσική του έχει μια άγρια ομορφιά. Εμένα μου έφερε λίγο σε Beach House αλλά στο πιο post(όχι?).

Genre: Post / Folk / Lo-Fi

Link: myspace

Cults - Go Outside EP

~ ~

Οι Cults είναι ένα boy-girl duo που φοιτούν στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το πρώτο τους ep και ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα φώτα πάνω τους. Το Go Outside είναι πραγματικά αυτό που λέει ο τίτλος. Το ακούς και θες να βγεις έξω. Σου φτιάχνει τη διάθεση αμέσως. Άλλωστε, η pop πάντα αυτό το ρόλο είχε(σχεδόν). Κατά ένα περιέργο τρόπο myspace δεν έχουν. Το ep, μας το προσφέρει το duo δωρεάν..

Genre: Pop

Link: get it!

Dreams - Simple Steps EP

~ ~

Ακόμη ένα νέο σχήμα που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους memory cassette και σία, αυτή τη φορά από την Πορτογαλία!! Ξέγνοιαστη και feel good διάθεση, όσο ζεσταίνει ο καιρός τόσο θα θέλεις και να το ακούς. Στο myspace τους υπάρχουν κι άλλα κομμάτια, ειδικά το 'swimming in pink waters' είναι υπέροχο. Απορώ γιατί δεν το συμπεριέλαβαν στο EP τους.

Genre: Electronic / Dream Pop

Link: myspace / get it!

Hooray - Mixtape Memories

~ ~

Shoegaze με ποπ φωνητικά. Αρκετά ξεκούραστος ήχος, σε φέρνει κοντά σε κάποιο καλοκαιρινό απόγευμα, να χαλαρώνεις στο μπαλκόνι σου μετά τη δουλειά. Έχει έντονο το συναίσθημα της νοσταλγίας. Στο myspace μπορείς να κατεβάσεις κι άλλο ep. Από τα καλύτερα κομμάτια το 'samantha kate', μπορείς να το ακούσεις πιο κάτω και να πάρεις μία γεύση..για να σου ανοίξει την όρεξη.

Genre: Noise Pop / Shoegaze

Link: myspace

Ablehearts - The Flood

~ ~

Κάπου διάβασα οτι πρόκειται για δύσκολο άκουσμα και δε διαφωνώ. Σε μερικά σημεία σε ανατριχιάζει. Πραγματικά είναι δίσκος-φάντασμα. Αλλά συγχρόνως πολύ όμορφος για να τον προσπεράσεις. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία, απλά πρόσεξε να είναι βράδυ. Πολλές στιγμές σου θυμίζει τις καλές εποχές των Sigur Ros. Και όχι μόνο των Sigur Ros...

Genre: Emotronic / Religious

Link: myspace


Flow Child - Spilt Buckets Of Street Light Onto The Dream Canvas

~ ~

Αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσα πολλά και αξιόλογα groups σε καθημερινή βάση, έτσι δεν είναι? Εκεί λοιπόν που λες οτι δεν είναι δυνατόν, ας απολαύσω τη λιακάδα λίγο, σου σκάει ο ήλιος κατακούτελα και αρχίζει να σε μαστιγώνει με τις ακτίνες του. Όχι, δε θα το ξανακάνω, φωνάζεις. Σε συγχωρεί και σου δίνει τους Flow Child να ακούσεις, μαζί με μια αντιηλιακή δώρο για να μην καείς. Ψυχεδελική ποπ με πολλά electronics, κατευθείαν από ψηλά. Είναι λίγο κουραστικό, το ξέρω, αλλά αν σου αρέσουν οι Animal Collective θα τους γουστάρεις. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις και το προηγούμενο τους(And The Exploding Moon) στο myspace. Video δε βρήκα, αν βρεις εσύ στείλε..

Genre: Experimental Pop / Electronic

Link: myspace

Kites Sail High - Alone

~ ~

Dreamy electronics και πειραματισμοί. Πολύ ωραίο δισκάκι που σου δημιουργεί διάφορα επίπεδα συναισθημάτων. Σου φένρει σε Clue To Kalo, Tortoise, Appliance..μέχρι και σε Lemon Jelly. Ειλικρινά, θα το ακούσεις ξανά και ξανά.

Genre: Electronic / Trip Hop

Link: myspace

Boas - Boas

~ ~

Ο Tyler Newbold γίνεται boas και από τη Virginia μας παραδίδει ένα μικρό διαμαντάκι. Ίσως κάνω λάθος αλλά εμένα ο ήχος του, μου δίνει την εντύπωση οτι ακούω μια συνεργασία μεταξύ Aphex Twin και Sin Fang Bous(στα πιο ηλεκτρονικά του). Κάποιες στιγμές σε ξαπλώνει πάνω στα σύννεφα και κάποιες άλλες σε στοιχειώνει μέσα σε σπηλιές. Στην επιφάνεια, λίγο δύσκολο να βρεθείς. Πρέπει να πατήσεις το stop.

Genre: Electronic / Experimental Pop

Link: myspace / get it!

oOoOO - no summr4U

~ ~

Οι oOoOO μας έρχονται από την California αλλά μόνο εκεί δε σε πάει η μουσική τους. Dark ήχοι που θυμίζουν εγκατελειμένες αποθήκες, βρώμικες σκέψεις και τη σκόνη να χοροπηδά γύρω σου. Όπως πολύ σωστά διάβασα κάπου, οι oOoOO είναι goOoOOd!

Genre: Experimental / Electro

Link: myspace

MGMT - Congratulations

~ ~

Εδώ μπορείτε να ακούσετε δωρεάν το καινούργιο album των MGMT, 'Congratulations'. Με το πρώτο άκουσμα φάνηκε αρκετά καλό.

Kiss Kiss Fantastic - The Red/Blue Shift EP

~ ~

Πολύ συμπαθητικό ep από τους Kiss Kiss Fantastic. Τους βρίσκεις στο ίδιο κόλπο με τους memory cassette, washed out, toro y moi..Είναι αρκετά ευχάριστο, ιδανικό για οδήγηση σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Genre: Chillwave / Dream Pop

Link: myspace / get it!

Violet from kisskissfantastic on Vimeo.

Orchad Thief - Work

~ ~

Debut και self-released album για τον Orchad Thief. Η μέρα στη δουλειά ήταν κάπως δύσκολη, τα νεύρα έχουν αρχίσει να ανεμίζουν προς κάθε κατεύθυνση και σα να μη φτάνει αυτό, κάνεις και μία ώρα να γυρίσεις σπίτι. Φυσικά σε χάλια κατάσταση. Μην ανησυχείς, κάνε ένα ντουζ, φτιάξε καφέ και πάτα το play στο work. Ωραίος δεν είναι ο φοίνικας που ακουμπάς την πλάτη σου? Κι αυτό το θαλασσινό αεράκι μια χαρά φαίνεται. Η δυτική αφρικάνικη pop έχει αφήσει κι εδώ τις πατημασιές της. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ακολουθήσεις..

Genre: Experimental Pop / African Pop

Link: myspace

Horsepital - All Stills

~ ~

Αν σου αρέσει να κάθεσαι στο σαλόνι σου το βράδυ με κλειστά τα φώτα και να χάνεσαι στο ψυχεδελικό φως που βγάζει το γαμάτο σου φωτιστικό, το οποίο βρήκες σε κάποια dreamland που δεν υπάρχει στο χάρτη, τότε θα γουστάρεις αυτό το ep. Σε διαφορετική περίπτωση, πάτα τον διακόπτη και συνέχισε στο παρακάτω post. Ατμοσφαιρική lo-fi electronica και hazy-dream φωνητικά σε κάνουν να θες να προχωρήσεις μέσα στο φως(όπως πολύ εύστοχα είχε πει ένας φίλος). Δύο κομμάτια όλα κι όλα αλλά 15λεπτα, κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν διάφορα καλά. Αν ψάξεις στη felt cat records θα βρεις κι άλλες κυκλοφορίες του. Μία είναι και πιο πρόσφατη από το all stills, αλλά διαφορετική. Από shoegaze μέχρι 80's synths. Εσύ βρες αυτό πρώτα και βλέπεις μετά..

Genre: Lo-Fi Electronica / Noise Pop

Link: myspace

Ένα πολύ μικρό δείγμα:

Sunglasses

~ ~

Οι Sunglasses είναι μία καινούργια μπάντα από τη Georgia. Αποτελούνται από τους 8000 bam bam(Samuel Cooper) & Baby Seal(Brady Keehn). Ανήκουν στο νέο ρεύμα της psychedelic & experimental pop και αν κρίνω από τα δύο αυτά τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ελπίζω το debut album τους να επαληθεύσει τις προσδοκίες. Μέχρι τότε, put your sunglasses on με τα 'whiplash' και 'referee'.
Το video του 'whiplash' είναι από τα πιο ωραία που έχω δει τελευταία!

Genre: Psychedelic Pop / Experimental Pop

Link: go!



Russian Circles - Geneva

~ ~

Οι Russian Circles επέστρεψαν δυναμίκα και όσοι είστε fan του post rock,αναζητήστε το γιάτι το δισκάκι απλά τα σπάει! Όχι άδικα,τελευταία έμαθα ότι το trio από το Σικάγο supportάρει τους Τool. To Genava όπως ονομάζεται το τελευαταίο τους album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο αλλά με αφορμή την επικείμενη εμφανισή τους στην Αθήνα (ναι ναι παιδιά, 17 Απριλίου) θεώρησα απαραίτητη την ανάρτηση. Το album αποτελείται απο 7 κομμάτια και όσοι ήδη τους γνωρίζετε θα δείτε διαφορές απο τα προηγούμενα 2 album τους. Οι Russian Circles στο Genava έχουν προστέσει τσέλο και βιολί παντρέμενα άρτια με βαριά κιθαριστικά riffs και καταιγιστικά τύμπανα. Σε πολλούς ίσως θυμίσει τους Pelican ή τους Mono αλλά σε αυτό το album οι Russian Circles κατάφεραν να φτιάξουν το δικό τους ήχο και να κερδίσουν (ίσως) μια θέση στις μεγάλες μπάντες του είδους τους. Μας προσφέρουν απλόχερα το τέλειο βραχυκύκλωμα στους εγκεφαλικούς μας νευρώνες...

Genre: Experimental / Progressive / Post Rock

Link: www.myspace.com/russiancircles
www.russiancircles.net

Beach House - Teen Dream

~ ~

Οι περισσότεροι το έχετε ήδη ακούσει αλλά μιας και πρόκειται για δισκάρα, αξίζει μία ανάρτηση κι εδώ. Τρίτο άλμπουμ για τους αγαπημένους Beach House και πρώτο στη Sub Pop. Έχοντας στα αυτιά μου ακόμα τους ήχους από τον προηγούμενο καταπληκτικό δίσκο τους, Devotion, πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω. Πρόκειται για ένα διαμάντι που επιδεικνύει τη μεγαλειότητα του απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Alex Scally οργανώνει με δεξιοτεχνία το σκηνικό και αφήνει τη φωνή της Victoria Legrand να σερβίρει αιθέριες dream pop μελωδίες μαγέυοντας εκστασιασμένη το κοινό. Το Teen Dream είναι ίσως η καλύτερη πικρή σοκολάτα που έχεις γευτεί, μεταμορφωμένη σε μουσικές νότες. Έχει ήδη κλείσει θέση για την πρώτη δεκάδα του 2010!

Genre: Dream Pop

Link: http://www.myspace.com/beachhousemusic
http://www.beachhousebaltimore.com/



Vacations – I Was Bikini/But Rain Afraid

~ ~

Debut album για τους Vacations(μία συλλογή από μέλη των Chin Up Chin Up και Make Believe, όχι των δικών μας). Όπου έστρεψα το βλέμμα μου διάβασα για Vampire Weekend επιρροές. Δεν έχουν άδικο αλλά δεν τους κολλάς και ταμπέλα. Ίσως φταίνε οι αφρικάνικοι ήχοι που διακρίνεις στα τραγούδια τους. Θα βρεις κι άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία όμως. Έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από τους Vampire Weekend απλά δεν είναι τόσο catchy. Δε σε ταξιδεύουν κατευθείαν στην παραλία αλλά είναι ένα πολύ καλό ζέσταμα. Καλύτερα tracks τα With Mahmood, Hassle with Real, Weekend, New Friends και I Was Bikini..

Genre: Experimental Pop / African Pop

Link: http://www.myspace.com/vacationsmyspace

Jumbling Towers

~ ~
Αναμένοντας το καινούργιο τους LP.

Link: http://www.myspace.com/jumblingtowers

Modular - Yoga Para Extraterrestres

~ ~

Οι Modular σχηματίστηκαν το 2000, είναι κάτοικοι Buenos Aires(Argentina) αλλά μόλις φέτος προσγειώθηκαν στ'αυτιά μας, μέσω του Music Alliance Pact(March 2010). Ακούσαμε τη διασκευή στο femme fatale, ενθουσιαστήκαμε και κατεβάσαμε το παρόν ep που κυκλοφόρησε κάπου στο 2009. Στη δισκογραφική τους γίνεται λόγος και για ένα ολοκληρωμένο album που βγήκε την ίδια περίοδο, το 'Fantasías de un Robot Psicodélico'. Έχουν προηγηθεί κι άλλες κυκλοφοριές. Η μουσική τους σε πάει στα lounge bars των 60's, πίνοντας coctails καθώς βουλιάζεις στο δερμάτινο καναπέ. Θα βρεις πολλές έξυπνες ιδέες στα κομμάτια τους. Κορυφαία στιγμή του ep το 'Requiem para Robert Moog' με τις αλλαγές να θυμίζουν tortoise. Έχουν αρκετά χαρούμενο ύφος κι αν είσαι λίγο πεσμένος, θα σε ανεβάσουν. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, χαίρεσαι πολύ που τους ανακάλυψες..


Genre: Grooving Bossa Lounge / Sunshine Pop / Electronic Vintage

Links: http://modular.com.ar/
http://www.myspace.com/modulantes


Εδώ θα ακούσεις το 'Playa biquini' από το LP 'Fantasías de un Robot Psicodélico'.

Power Animal - People Songs

~ ~

Μας έρχονται από την Pennsylvania. Χρησιμοποιούν πολλά όργανα και όμορφα δεμένα μεταξύ τους. Ο ήχος τους είναι πολύ happy/chill mood! Ακούγοντας τους νομίζεις οτι στριφογυρίζεις, σε αργή κίνηση, πάνω σε καταπράσινα λιβάδια(ενίοτε σε παίρνει και η κατηφόρα, με την καλή έννοια). Δεν είναι εύκολο να πεις με ποιούς μοιάζουν, θα χρειαστούμε ολη τη σελίδα. Μη σε απασχολεί κιόλας. Είναι πολύ ωραίος δίσκος για να μπεις σ'αυτή τη διαδικασία. Απολαυσέ το. Για τους τύπυς, να πούμε οτι η επίσημη κυκλοφορία του album είναι στις 23/03/10.

Genre: Experimental Pop / Electronic

Links: http://www.myspace.com/poweranimalpa

Kisses – The Heart of the Nightlife

~ ~

Οι Jesse&Zinzi από την California αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Kisses και το αποτέλεσμα είναι άκρως χορευτικό. Δεν έχει κυκλοφορήσει σε δισκογραφική ακόμη αλλά μπορείς να το βρεις σε ψηφιακή μορφή. Κάθε φορά που ακούς τα τραγούδια τους χτυπάς ρυθμικά τα δάχτυλα σου και οι μυρωδιές του ωκεανού σου ανοίγουν την όρεξη για διακοπές.
Μιας και το καλοκαίρι δεν είναι εδώ ακόμη, μπες στο αυτοκίνητο, πιάσε παραλιακή, δυνάμωσε την ένταση και οι Kisses θα σου προσφέρουν τη δυνατότητα να φανταστείς τις φετινές σου ιδανικές διακοπές..

Genre: Dance / Indie Pop

Link: http://www.myspace.com/blowkissess

Pawlic - Kicking Foot

~ ~

Οι Pawlic είναι τα 'μουσικά' ξαδέρφια των Animal Collective. Αν είσαι fan του είδους μην καθυστερείς, ο δίσκος τους θα μπει στην playlist σου και θα μείνει.
Δεν βρήκα ιδιαίτερες πληροφορίες αλλά μάλλον πρόκειται για duo. Στη σελίδα τους στο myspace προσφέρουν ένα ακόμα album τους free, το 'swimming fish'.
Για περισσότερα θα επανέλθω..εως τότε enjoy.

Genre: Experimental pop / Electronic

Link: http://www.myspace.com/pawlicmusic

The Sight Below - It All Falls Apart

~ ~
Το όνομά του είναι Rafael Anton Irisarri και μέσα από την μουσική του μάσκα The Sight Below, μας δίνει έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2010. Ambient sounds και Shoegaze πινελιές(στο δίσκο συνεργάζεται με τον Simon Scott, drummer των Slowdive) φέρνουν σε δύσκολη θέση τον εγκέφαλό σου. Γιατί ακούγεται τόσο καταθλιπτικό αλλά παράλληλα τόσο ζεστό και γαλήνιο? Στο 6ο κομμάτι θα αναγνωρίσεις το New Dawn Fades των Joy Division σε μια εκπληκτική εκτέλεση. Αν έχεις φτάσει στην κορυφή του βουνού, κοιτάζεις γύρω σου χαμένος την ομορφιά της φύσης και η μπότα της καρδιάς σου χτυπά σε γρήγορο tempo, πάτα το play and..it all falls apart..

Genre: Minimalist / Shoegaze / Techno

Link: http://www.myspace.com/thesightbelow