Up | Down

Από το Blogger.
 

Gonjasufi - MU.ZZ.LE

~ ~

Ήταν όλα έτοιμα. Είχα φορέσει πιτζάμες, είχα πλύνει δόντια, είχα πιει μέχρι και το χαμομηλάκι μου. Το σπίτι είχε καλή θερμοκρασία, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Πανέτοιμος λοιπόν πέφτω στο κρεββάτι μου. Και τότε έκανα τη μαλακία της ημέρας. Καταλαβαίνεις ποιά. Να ακούσω τον απο πάνω κύριο.
Βάζω ακουστικά, σε φάση στοιχηματίζω με τον εαυτό μου σε ποιό κομμάτι θα με πάρει ο ύπνος. Καλά εντάξει. Και τότε έσκασαν όλα. Όλα όσα δεν έπρεπε να σκάσουν. Ποιά? Τα ερωτηματικά.?.?.?..
Αυτοκριτική..γάμησε τα λέξη. Ούτε να την σκεφτείς δε θέλεις ε? Σε καταλαβαίνω. Βασικά όχι εσένα, το φόβο σου. Τι? Εσύ έχεις κάνει? Αρχίδια έχεις κάνει. Κι αν έχεις κάνει θα είναι άκρως επιφανειακή και όχι αποκαλυπτική. Με το σώβρακο δεν έχει μείνει κανένας από εσάς. Να μείνετε γυμνοί και να δείτε την πραγματική είκονα. Αυτή που θα σας σοκάρει. Γιατί όλοι μας θα βρούμε πολλά ράματα για τη γούνα μας.
Αλλά εκεί, εκεί που πας να προχωρήσεις ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια, βγάζεις απ'το μανίκι μια άλλη γάμησε τα λέξη..
Δικαιολογία..έχουμε πήξει τον εαυτό μας και τους άλλους από δαύτες. Ναι, ψάχνουμε και βρίσκουμε οτι πιο μαλακισμένο λόγο μπορούμε να σκεφτούμε για να αποφύγουμε την αλήθεια. Σκεφτόμαστε οτι πιο αβάσιμο, ηλίθιο, άτολμο, δειλό και ξενέρωτο προκειμένου να δικαιολογήσουμε την απραξία μας, την ατολμία μας και τη δειλία μας. Και ξέρεις ε? Κρατάμε και καμιά δικαιολογία καβάτζα για αύριο. Ε ναι, να παίζει περίσσευμα. Και μετά ξαλαφρώνουμε. Ουυυυφ, εντάξει μωρέ, αφού αυτό και εκείνο. Ναι καλά..με πίστεψα μαλάκα. Κάνεις όλες αυτές τις λάθος κινήσεις κι ο χρόνος γλιστρά απ΄τα χέρια σου επικύνδυνα. Και περνάς τα 30 και σκέφτεσαι.."μέχρι πότε ρε θα το κάνω αυτό?"..πότε θα βρώ το θάρρος να πηδήξω στον....
Επαναπροσδιορισμό..εκεί βρίσκεται το χρήμα. Επαναπροσδιόρισε τον εαυτό σου, τον εαυτό σου απέναντι στους άλλους, τα θέλω σου, τα μπορώ σου, τα όνειρα σου, τις μαλακίες σου, τα ψέμματα σου, τις ιδεολογίες σου, τα πάντα. Γιατί η τύχη καλή είναι αλλά ξέρεις...όπως έλεγε κι ο Brian Wilson, "Love is here, today and it's gone, tomorrow it's here and gone so fast". Απλά βάλε την τύχη εκεί, γιατί κι αυτή φευγάτη είναι, δεν κυνηγά κανέναν..
Τέλος πάντων, επειδή περνά η ώρα και δεν είμαι και των μεγάλων αναρτήσεων, όπως κατάλαβες ο δίσκος μου άρεσε. Είναι βέβαια σύντομος, όσο θα έπρεπε να είναι και οι δικαιολογίες μας. Μέχρι να σταματήσουν εντελώς..

Genre: Evaluation

4 σχόλια:

absentminded είπε...

Ωραίο κείμενο! Σε σημείο που με βάζει στον πειρασμό να τσεκάρω το δίσκο. Μπα, είμαι αγύριστο κεφάλι σε πολλά... Θα περιοριστώ στο ωραίο κείμενο.

Scary Rabbi είπε...

Τόσο καλός ο Σούφις ε;Δυο κομμάτια έχω ακούσει μόνο και ναι μ άρεσαν.
Τώρα τα του κειμένου τα λέμε by mail :)

Suicide Dots είπε...

Χαχαχαχα..εντάξει βρε αγύριστο κεφάλι(το νέο σου ινδιάνικο όνομα, χεχε). Τουλάχιστον σου άρεσε το κείμενο..

Suicide Dots είπε...

Δε ξέρω αν ήταν η περιέργη ώρα(για τα δικά μου δεδομένα εε) αλλά ναι μου άρεσε πολύ!

Δημοσίευση σχολίου