Up | Down

Από το Blogger.
 

Girls Names – A Troubled See

~ ~

Το νέο κομμάτι των Girls Names το γουστάρω και θα ήθελα πάρα πολύ ο δίσκος που ετοιμάζουν να πορευτεί έτσι. Από κάτω και το "Black Saturday", το πρώτο κομμάτι που εμφανίστηκε μετά το ντεμπούτο τους..

Genre: Indie



Nü Sensae - Swim

~ ~

Με βρίσκω πάλι να περπατώ στα όρια όσον αφορά τα μουσικά μου γούστα αλλά αυτό το κομμάτι έχει κάτι που με μαγνητίζει. Είναι το πρώτο κομμάτι που ακούω από το νέο δίσκο των Nü Sensae που κυκλοφορεί τον Αύγουστο και θα λέγεται "Sundowning"..

Genre: Post Punk / Hardcore

Opossom - Electric Hawaii

~ ~

Εδώ έκανα στάση. Αυτό μου άρεσε πολύ. Για κάποιο περιέργο λόγο βλέπω αυτό το δίσκο παντού σήμερα, μέσα κι έξω απ'το σπίτι. Όπου κι αν κοιτάξω είναι εκεί.
Είναι διαρκώς στο μυαλό μου. Και γουστάρω. Γουστάρω να μου σκάνε τέτοια κολλήματα.
Κάτι σαν ανάγκη ίσως. Κάποια βέβαια μένουν και κάποια άλλα λειτουργούν σα χρονικές σημειώσεις που θυμίζουν ημερομηνίες.
Καλά οκ, αυτό δεν παίζει για τη δική μου μνήμη. Πολύ λεπτομέρεια. Βάλε "καταστάσεις"..

Genre: Pop / Psych / Experimental

Châteaux - Oh, Darling

~ ~

Οι Châteaux δίνουν ένα νέο ντέμο και ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο. Πολύ θα ήθελα να είχα κι άλλα πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Γιατί η ποπ τους ταιριάζει απόλυτα. Όπως και να το κάνουμε, το καλοκαίρι ανήκει σ'αυτή. Είναι η στιγμή της..

Genre: Pop

Link: soundcloud

V.A. - Nastrone per l'estate

~ ~

Να η συλλογή σου για το καλοκαίρι. Για τις διακοπές.
Από τα γειτονάκια μας του Frigopop!.
Το tracklist:



1. Black Lips - Spidey's Curse
2. Sea Pinks - Staycation
3. Strawberry Whiplash - Looking Out For Summer
4. The Younger Lovers - Down Down Gently
5. Alpaca Sports - Just for Fun
6. Boa Constrictor - On My Way To Die
7. Razika - Youth
8. Chewingum - Svastiche
9. Evans the Death - Telling Lies
10. Marcello e il mio amico Tommaso - Un ragazzo per l'estate


Genre: Indie / Pop

Link: stream

Anguish Sandwich - Bermuda Triangle

~ ~

Τις προάλλες ήμουν στο καράβι. Τι περιέργο. Χαχα..
Κι όμως ήταν. Καθως περιφερόμουν λοιπόν βρίσκω ένα κάθισμα σ'ένα τραπέζι και κάθομαι. Βγάζω το mp3 player(σημαντικό), κολοκυθόπιτα που είχα τσιμπήσει από το χωριό και αράζω. Αφού ξεσκονίζω για λίγο τη θάλασσα έξω, στρέφω το βλέμμα μου προς το χώρο μέσα. Δίπλα μου δύο γέροι κοιμούνται με ανοικτό το στόμα και ακίνητοι. Σε φάση..λες να την έκαναν? Αφήνω τις αρνητικές σκέψεις στον αέρα και αυτούς στον ύπνο τους. Παραδίπλα δύο τυπάκια κοιτάνε το σκάκι με επιμονή, πολύ σκέψη και..ακίνητοι. Αγάλματα σου λέω. Εντάξει λέω, σκάκι. Χαλάλι τη συγκέντρωση τους. Στα απέναντι καθίσματα μία οικογένεια επιδίδεται στην κατανόηση της βλακείας της ελληνικής τηλεόρασης. Κοινώς..μοσχαροποίηση. Ταυτόχρονα παρατηρώ..την έλλειψη κίνησης. Ίσως αν είχαν ουρά κάτι να γινόταν ε? Χαχα..προσβλητικό το ξέρω. Η ουσία όμως είναι ότι και αυτοί ήταν ακίνητοι. Μα τι στο διάολο ρε, σκέφτομαι. Γυρίζω το φρύδι στη μάπα του μπάρμαν. Κενό..απόλυτο. Όχι εγώ. Το βλέμμα του. Μόνο σάλια δεν του έτρεχαν ρε. Τι ταινία να έβλεπε.. Μαλάκα ψιλοτρομάζω. Όλοι παγωμένοι εκτός από μένα. Ξέρεις, είναι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που κάθεται το απρόσμενο. Και φρικάρεις. Και σκέφτεσαι..μήπως είμαι στο Τρίγωνο των Βερμούδων?

Genre: Spooky

Link: bandcamp

Tops – Tender Opposites

~ ~

Τέρμα 80ίλα. Είναι κι ο καύσωνας. Ίσως δε θα μπορούσα να το ακούσω υπό άλλες συνθήκες. Είχε φτάσει στ'αυτιά μου και πριν κάτι μήνες αλλά τώρα, στο μπαλκόνι και κάτω από αυτή τη ζέστη ταιριάζει απόλυτα. Hazy..
Η φάση που ιδρώνεις με μια κίνηση και αφήνεις το Tender Opposites να τον στραγγίξει. Ένταξει, παρά είναι απλό σε κάποιες φάσεις και η φωνή της τυπίσσας να μοιάζει σα να θέλει να την πέσει για ύπνο αλλά δε θες και κάτι άλλο όταν η θερμοκρασία χτυπά 37 και άνω..

Genre: Pop

Link: stream



90's Greek Indie Scene Mixtape ή αλλιώς.. "Έτσι, έτσι σε θέλω, σκισμένο τζιν με μπότες και καπέλο.."

~ ~

Το νέο ήταν παραπάνω από ευχάριστο. Ώρα για ξεσκόνισμα, βραδιάτικα, σκέφτηκα. Ποιός νοιάζεται για το πρωινό ξύπνημα μετά από τούτο? Κανείς. Κανείς που έχει το μικρόβιο μέσα του. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική. Κυρίως έχει να κάνει με τη ΦΑΣΗ. Γιατί ήταν και πολύ φάση τα 90's. Αναμνήσεις που κάνουν τη μνήμη να χτυπά κόκκινο. Κι ύστερα έρχεται η νοσταλγία, αλλά τουλάχιστον το συναίσθημα είναι γλυκό. Πολύ γλυκό. Σε φάση που θες να γυρίσεις εκεί έστω και για ένα βράδυ. Κι επειδή αυτό δε γίνεται στην πράξη, ορίστε ένα μιξτέιπ που θα σε κάνει να γυρίσεις εκεί έστω εγκεφαλικά. Καλή ακροάση..

Υ.Γ. Ευκαιρία και για τα όποια ξένα μας διαβάζουν, να μας γνωρίσουν λίγο καλύτερα..

Υ.Γ.2 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Raggedy για τη σκέψη και ακόμη ένα για τους υπόλοιπους που βοήθησαν στην υλοποίηση της..

Τρύπες: Τσιφτετέλι - TheSkyEtc
Make Believe: Leave me alone - Scary Rabbi
Bokomolech: Crazy Water – Mr. Spiral
Scarecrow Dreaming: My god is dead - Eve
Kissamatic Lovebubbles: Endless - The Sciolist
Raining Pleasure: Love - Oksikemia
Starblind: Crush on You - Tzelaflora
Sound Devise: Flowers in your mouth - Renos
Make Believe: To fly - Zeugolator
Ziggy Was: Bitter - RadioWar
Bokomolech: One Last Word - The Truant
Headquake: Penetrate my way - Raggedy Man
Bokomolech: Sin River – Mr M. (x-Make Noise!!!)
Ding An Sich: Life is somewhere else -
ΠάνωςΚ
Sound Devise: It’s not true - Suicide Dots
Stereo Nova: Κλεμμένο Ποδήλατο – Scar & Bruise
Βαβυλώνα: Αρχή επί τέλους - Sigmataf

Chad VanGaalen & Xiu Xiu - The Green Corridor II

~ ~

Δεν έχω κράξει ποτέ. Ειλικρινά. Όσο κι αν δε μου άρεσε ένας δίσκος ποτέ δε βγήκα να κάνω κάποια ανάρτηση που να του τα χώνω. Γιατί? Επειδή ότι και να ήταν, ο δίσκος είχε τραγούδια. Τραγούδια ρε, καταλαβαίνεις? Είχε διαθέσει το γαμωχρόνο του και οτι μπορούσε έκανε. Δε μου άρεσε εμένα? Οκ δεν τρέχει και τίποτα, πάμε παρακάτω.
Αλλά αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που άκουσα σήμερα μ'έβγαλε από τα ρούχα μου ρε. Ειλικρινά προσβλήθηκα. Ναι ρε φίλε, προσβλήθηκα. Αν θα μπορούσα θα του έκανα μήνυση του αισχρού Xiu Xiu(και λέω ΤΟΥ γιατί δεν παίρνω υποψη την τύπισσα). Έλα ρε μαν τώρα, πραγματικά άκουσες τη συμμετοχή του σ'αυτό το σπλιτ? Ρε φίλε έχω χάσει κάτι? Έχω χάσει καμιά υπερσύνδεση με άλλο πολιτισμό?
Μήπως έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους και το φτωχό μου το μυαλό δε χαμπαριάζει χριστό? Τι? Πες μου...
Εντάξει, ο καψερός ο Chad VanGaalen κατέθεσε εννέα αξιοπρεπέστατα κομμάτια που φαντάζουν σαν τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών ρε. Χωρίς πλάκα. Τα άκουσα μετά από το αίσχος και νόμιζα ότι μπήκα στον παράδεισο. Περπάτησα πάνω σε νερό, ειλικρινά.
Μαλάκαααα...ντροπή ρε. Μόνο ντροπή. Τίποτε άλλο. Φίλε δε σέβεσαι τον ακροατή με τέτοια ΣΚΑΤΑ που σερβίρεις. Ρε μήπως αυτό που κατέβασα ήταν κάποιο λάθος? Κάποιο λάθος αρχείο ρε αδερφέ. Κάτι. Να τα πάρω όλα πίσω και να ζητήσω αμέσως συγνώμη.
Αλλά αν το άκουσες κι εσύ, αν άκουσες κι εσύ το ίδιο ηχογραφημένο εμετό που άκουσα κι εγώ..τότε λυπάμαι. Λυπάμαι για σένα, για μένα και για τους υπόλοιπους.
Από εδώ και στο εξής το όνομα Xiu Xiu είναι black list. Και όχι μόνο. Αρνούμαι ν'ακούσω ξανά οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θα βγάλει.
Γιατί τα 20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα καθαρού εμετού μου στοίχισαν. Και μη μου πεις οτι στ'αρχίδια του κι αν δεν τον ακούσω εγώ, γιατί κι εγώ στα δικά μου..

DIIV - Oshin

~ ~

Scars&bruises και Μάκη είχατε δίκιο. Το ακούω όλη μέρα σήμερα. Αν και το ιδανικό θα ήταν όλος ο δίσκος να ήταν κοντά στο "Doused", που μου έφερε στο μυαλό Blonde Redhead, ο δίσκος είναι σούπερ. Αν και Μάκη..lo-fi εσύ? Αχαχαχαχαχαχα..εντάξει, καλοκαίρι είναι, αν όχι τώρα πότε? Εντάξει δεν είναι και ακριβώς Beach Fossils η φάση..κοντεύει πάντως.. ;)

Genre: Lo-fi / Pop

Sourpatch - Stagger & Fade

~ ~

Τον τελευταίο καιρό έχω την τάση ν'ακούω σχεδόν μόνο χαρούμενη μουσική. Indie κατά κύριο λόγο. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι είτε έχω καλή διάθεση και γενικά αισθάνομαι όμορφα ή υπάρχει έλλειψη και κούραση κι έτσι ψάχνω υποκατάστατο.
Οι Sourpatch έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις αρχές των 90's και σε μπάντες όπως οι Pavement και Dinosaur Jr. Πολύ ωραίο άλμπουμ, πραγματικά το ακούω συνεχώς..όταν οδηγώ, όταν περπατώ..
Ξέρεις, είναι από αυτούς τους δίσκους που σε κερδίζουν άκουσμα με άκουσμα και η φάση ύστερα μεγαλώνει. Και μένει. Κάτσε να πατήσω άλλη μία το play..

Genre: Indie

Link: bandcamp



Peaking Lights - Lucifer

~ ~

Peaking Lights ρε..καλοκαίρι. Λιγότερο "βαρύ" από το προηγούμενο. Λιγότερο ψυχεδελικό. Αλλά πόσοι Peaking Lights κυκλοφορούν εκεί έξω αυτή τη στιγμή? Σίγουρα κάποιοι..όμως λίγοι. Εντάξει, αν και το πρωί όταν το κατέβαζα, κάποιος κύριος με τρόμαξε λίγο, τελικά όμως όλα στη θέση τους. Θα κάνω γαμώ τα ταξίδια αύριο. Ήδη το γράφω σε σι-ντι για συντροφιά. Το μόνο κομμάτι που με ξένισε λιγάκι είναι το "Cosmic Tides" αλλά χωρίς να σε ξενερώνει. Το Lucifer απλά σε σπρώχνει στην παραλία. Απλά πιάνει το καλοκαίρι και στο χώνει σαν εικόνα στο μυαλό θες δε θες..Καλό μου ταξίδι..

Genre: Dub / Psych

White Hex - Heat

~ ~

Η Avant! Records προσθέτει ακόμη μια γαμάτη κυκλοφορία στη συλλογή της. Post-punk από την Αυστραλία με τον Jimi Kritzler(Slug Guts) στη σύνθεσή τους. Ηδη θα έπρεπε να σε ψήνει αυτό από μόνο του. Το "Heat" μαζεύει τα σύννεφα πάνω από τον καλοκαιρινό σου ουρανό και μπερδεύει τις εποχές. Σκοτεινό και υπέροχο..

Genre: Post Punk

Link: avant! / soundcloud

Pocketbooks - Carousel

~ ~

90ίλα από πέρυσι. Αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και κάνουν το Κυριακάτικο μίζερο βράδυ να μοιάζει Παρασκευή. Θα μπορούσαν βέβαια τα παιδιά να διαλέξουν ένα καλύτερο εξώφυλλο. Δε θα ήταν και δύσκολο. Είναι λιγάκι αίσχος αυτό..

Genre: Indie / Twee

Link: stream

Wymond Miles - Under the Pale Moon

~ ~

Το ακούω αυτή τη στιγμή που γράφω. Τη στιγμή που ο αέρας έχει κοπάσει και ο ήλιος γλιστρά άνετα πάνω στη θάλασσα. Πως γίνεται να σου αλλάζει τη διάθεση τόσο εύκολα ένας δίσκος? Λες και ξαφνικά όλα γυρίζουν γύρω σου με διαφορετική ταχύτητα, με διαφορετικά χρώματα. Αν κάποτε υμνούσαμε τη Not Not Fun τι πρέπει να κάνουμε με τη Sacred Bones? Καλά ασ'το καλύτερα. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης πλέον. Ο δίσκος με έχει πιάσει αγκαλιά και με τα δύο χέρια του και έχει κολλήσει πάνω μου. Σα φτερούγες που βγάζουν μουσική. Μάλλον εγώ τον κρατάω και δεν τον αφήνω με τίποτα να φύγει..

Genre: Indie / Pop

Link: stream

Alice Cohen - Pink Keys

~ ~

Το "Cascading Keys" είναι το πρώτο κομμάτι που ακούω από το "Pink Keys" και με βάζει σε πειρασμό να το ακούσω όλο. Ελπίζω να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Το LP βγαίνει στις 12 Ιούνη..

Genre: Synth Pop

Link: bandcamp

Westkust

~ ~

Φαίνεται ότι το 2011 έβγαλαν κάποιο EP, το οποίο αγνοείται. Η μπάντα είναι από τη Σουηδία και στο facebook, κάποια στιγμή έγραψαν οτι θα ηχογραφήσουν ακόμη ένα EP, το οποίο κι αυτό αγνοείται. Χεχε. Η ποιότητα του ήχου είναι λιγάκι κακή αλλά νομίζω οτι κάτι υπάρχει εδώ. Μακάρι να τους ακούσουμε ξανά στο μέλλον..

Genre: Shoegaze / Post Punk

Link: facebook

Friends – Manifest!

~ ~

Να που το 2012 γίνεται το έτος που κάποιοι δίσκοι που περίμενες επιτέλους σκάνε μύτη. Αν και ο συγκεκριμένος με απογοήτευσε λιγάκι, έχει ωραία κομμάτια άξια προσοχής. Τον περίμενα περισσότερο indie και δε μου βγήκε. Οι προσδοκίες, τι να κάνεις. Μπορείς να τον ακούσεις όμως..

Genre: Pop

Link: stream

Drink To Me - S

~ ~

Πάρε καλοκαίρι. Πάρε ήλιο. Πιάσ'τα, βάλ'τα στην τσέπη σου και πάρε τους δρόμους. Χαμογέλα σα να μην υπάρχει αύριο και νιώσε χαρούμενος μόνο και μόνο επειδή ζεις, επειδή αναπνέεις, επειδή περπατάς. Όλα τ'άλλα μπορούν άνετα να πάνε να γαμηθούν. Δε θέλουμε πλούτη ρε, δε τα χρειαζόμαστε. Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και ν'αγαπάμε. Φτάνουν αυτά..

Genre: Summer

Link: stream

Buzz Aldrin - S/T

~ ~

Αυτό βγήκε στα τέλη του 2010. Τώρα έπεσε τυχαία στα χέρια μου και το γούσταρα. Είχαν και τους Husband μαζί τους στην τουρ που έκαναν. Πατριωτάκια κιόλας, Bologna. Βέβαια αν και παλιό δε μπόρεσα να το βρω. Τα τρία δείγματα που άκουσα όμως με έψησαν. Που θα πάει, κάπου θα βρεθεί..

Genre: Post Punk


Two Wounded Birds - S/T

~ ~

Δυο χρόνια μετά το My Lonesome οι Two Wounded Birds επιτέλους βγάζουν το ντεμπούτο τους σε δύο εβδομάδες. Και λέω επιτέλους, γιατί ο δίσκος θα λιώσει αυτό το καλοκαίρι, φορώντας μαγιό από τα 60's. Η νοσταλγία στον ήχο τους σε γονατίζει και σε αφήνει να ονειρεύεσαι. Νομίζω ότι έχει ήδη κλείσει θέση για την πρώτη δεκάδα του 2012..

Genre: Pop

Link: site





Tristesse Contemporaine - S/T

~ ~

Εντάξει, αυτό είναι το νέο κόλλημα. Τρίο από το Παρίσι, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το Μάρτιο που μας πέρασε. 80's στοιχεία αλλά χωρίς να μένουν εκεί, προσπαθώντας να πιάσουν 100% εκείνο τον ήχο. Σ'αυτό βοηθά και ο παραγωγός βέβαια(Pilooski). Σε ένα δημοσίευμα μάλιστα διαβάζω οτι η δισκογραφική τους, τους έχασε για μια εβδομάδα, βρίσκοντάς τους να τριγυρνάνε στη βάση του European Space Agency..

Genre: Electro Pop / New Wave

Link: site