Up | Down

Από το Blogger.
 

Chad VanGaalen & Xiu Xiu - The Green Corridor II

~ ~

Δεν έχω κράξει ποτέ. Ειλικρινά. Όσο κι αν δε μου άρεσε ένας δίσκος ποτέ δε βγήκα να κάνω κάποια ανάρτηση που να του τα χώνω. Γιατί? Επειδή ότι και να ήταν, ο δίσκος είχε τραγούδια. Τραγούδια ρε, καταλαβαίνεις? Είχε διαθέσει το γαμωχρόνο του και οτι μπορούσε έκανε. Δε μου άρεσε εμένα? Οκ δεν τρέχει και τίποτα, πάμε παρακάτω.
Αλλά αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που άκουσα σήμερα μ'έβγαλε από τα ρούχα μου ρε. Ειλικρινά προσβλήθηκα. Ναι ρε φίλε, προσβλήθηκα. Αν θα μπορούσα θα του έκανα μήνυση του αισχρού Xiu Xiu(και λέω ΤΟΥ γιατί δεν παίρνω υποψη την τύπισσα). Έλα ρε μαν τώρα, πραγματικά άκουσες τη συμμετοχή του σ'αυτό το σπλιτ? Ρε φίλε έχω χάσει κάτι? Έχω χάσει καμιά υπερσύνδεση με άλλο πολιτισμό?
Μήπως έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους και το φτωχό μου το μυαλό δε χαμπαριάζει χριστό? Τι? Πες μου...
Εντάξει, ο καψερός ο Chad VanGaalen κατέθεσε εννέα αξιοπρεπέστατα κομμάτια που φαντάζουν σαν τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών ρε. Χωρίς πλάκα. Τα άκουσα μετά από το αίσχος και νόμιζα ότι μπήκα στον παράδεισο. Περπάτησα πάνω σε νερό, ειλικρινά.
Μαλάκαααα...ντροπή ρε. Μόνο ντροπή. Τίποτε άλλο. Φίλε δε σέβεσαι τον ακροατή με τέτοια ΣΚΑΤΑ που σερβίρεις. Ρε μήπως αυτό που κατέβασα ήταν κάποιο λάθος? Κάποιο λάθος αρχείο ρε αδερφέ. Κάτι. Να τα πάρω όλα πίσω και να ζητήσω αμέσως συγνώμη.
Αλλά αν το άκουσες κι εσύ, αν άκουσες κι εσύ το ίδιο ηχογραφημένο εμετό που άκουσα κι εγώ..τότε λυπάμαι. Λυπάμαι για σένα, για μένα και για τους υπόλοιπους.
Από εδώ και στο εξής το όνομα Xiu Xiu είναι black list. Και όχι μόνο. Αρνούμαι ν'ακούσω ξανά οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θα βγάλει.
Γιατί τα 20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα καθαρού εμετού μου στοίχισαν. Και μη μου πεις οτι στ'αρχίδια του κι αν δεν τον ακούσω εγώ, γιατί κι εγώ στα δικά μου..

4 σχόλια:

fool είπε...

Ωχ! Θεωρώ την αντίδρασή σου υπερβολική. Σίγουρα δεν ήταν κάτι που περίμενες ν' ακούσεις π.χ. ένα τραγούδι (ή ας πούμε ίσως κάποιος να σε προϊδέασε διαφορετικά). Δέχομαι το ξάφνιασμα αλλά προσωπικά ο xiu με έβαλε σε σκέψεις, όχι απαραίτητα αρνητικές, και αυτό που εννοώ είναι ότι αν δεν το ακούσεις σαν αυτό που περίμενες να ακούσεις, (έστω μετά το πρώτο ξάφνιασμα) έχεις μια άλλη οπτική. Χμμμ εμένα πιο πολύ μου έμοιαζε με κάποιου είδους επαναλαμβανόμενου, τολμώ να πω, μάντρα παρά αίσχους που δείχνει ασέβεια προς εμένα. Σε καμία περίπτωση δεν το έλαβα έτσι, επίσης δεν απαξιώνεται έτσι ένας καλλιτέχνης επειδή δεν μου έκανε το χατίρι να μην με ξαφνιάσει. Αυτό είδα/άκουσα, αυτό κατάλαβα και αυτό είπα.

Suicide Dots είπε...

Τι να σου πω, δε συμφωνώ. Από ένα μουσικό περιμένω μουσική. Και όχι απαραίτητα σε στενά όρια της μουσικής. Δέχομαι αλλαγές και τις θέλω, από τους μουσικούς. Η εξέλιξη και αναζήτηση είναι κάτι που υποστηρίζω και γουστάρω. Αλλά αυτό που άκουσα δε το θεωρώ κάτι τέτοιο. Θέλεις να σκεφτείς λίγο το ενδεχόμενο να έβγαζες εσύ αυτό το λομμάτι ή εγώ και να το δίναμε στο διαδίκτυο? Δεν πιστεύω οτι θα είχαμε έστω κι ένα θετικό σχόλιο. Το αντίθετο και δικαιολογημένα. Αν δεν έγραφε Xiu Xiu αλλά κάτι άλλο, άγνωστο, θα είχες την ίδια γνώμη? Τι να σου πω ρε συ, δεν το θεωρώ μουσική αυτό το πράγμα. Ούτε με νοιάζει να μπω στο τριπάκι να ψάξω αν κρύβεται κάτι πίσω από αυτά τα μαθήματα αγγλικών(όπως πολύ εύστοχα είπε ένας φίλος) σε αρχάριους. Απογοητεύτηκα τόσο πολύ..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απολύτως φίλτατε Σπ.

πρόκειται για μια μαλακία και μισή...κρίμα είναι ακόμα και που αναγράφεται στο εξώφυλλο το όνομα Xiu Xiu...

...αλλά μιας και που έσκασε ο καινούριος "καλοκαιρινός" δίσκος των ΟΜ όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά μιας και δεν σηκώνει να ακούς τίποτα άλλο με τέτοια ζέστη...

υγ: γράφω καθυστερημένα μιας και έλειπα καμιά 10 μερούλες εις τας παραλίας.

Suicide Dots είπε...

Vick ακους?? Χαχαχαχαχχαχα:)
Ναι ναι, πολύ καλοκαιρινός των ΟΜ..ααχαχαχαχαχα
Και καλά έκανες και πήγες και αν μπορείς να ξαναπας! ;)
Αυτή η ζέστη ΔΕΝ παλεύεται

Δημοσίευση σχολίου