Up | Down

Από το Blogger.
 

Logikparty – Oh Cult!

~ ~

Καταρχήν το εξώφυλλο δεν είναι αυτό μιας και το κανονικό μπορεί να θεωρηθεί ένα νέο είδος ασχήμιας. Θεωρώ οτι το αρτγουορκ είναι σημαντικό σε ένα δίσκο. Και δεν καταλαβαίνω πως κάτι μπάντες το προσπερνάνε έτσι απλά. Ενιγουει, ο δίσκος σε αντίθεση με την εικόνα δεν είναι άσχημος. Ωραία κομμάτια, ωραίο μπάσο που ξεχωρίζει και γενικά τον ακούς ξανά. Νομίζω είναι το ντεμπούτο LP τους. Έχουν προηγηθεί και κάτι άλλες κυκλοφορίες σε μορφή EP. Αν καταφέρουν και φτιάξουν λίγο ακόμη τον ήχο τους μπορούν να μας προσφέρουν ακόμη πιο ωραία κομμάτια στο μέλλον..
 
Genre: Post Punk
 
Link: stream
 


PC Worship - Toxic Love

~ ~

Όταν τους είχα πρωτοακούσει είχα πάθει μια μικρή πλάκα. Έως πολύ μεγάλη. Εντάξει, ζημιά. Τότε όμως δε μπορούσα να βρω τίποτα από τη μουσική τους. Μετά κάπου τους έχασα, αν και είχα στο μυαλό μου οτι θα βγάλουν LP κάπου σύντομα(σχετικό αυτό). Το έβγαλαν λοιπόν.."Toxic Love". Πλέον έχουν και bandcamp όπου μπορείς ν'ακούσεις πολύ υλικό τους. Το "Toxic Love" λοιπόν είναι περιέργο και ταυτόχρονα υπέροχο. Ψυχεδελίζει και σου δίνει την εντύπωση κάποιου είδους αργόσυρτου παγανιστικού χορού. Δε ξέρω ρε, μ'αρέσουν πολύ αυτοί. Διάβασα οτι είναι και κολλητάρια με τους The Dreebs(αν εννοούν αυτούς) αλλά και με κάποιες άλλες μπάντες που θα τσεκάρω άμεσα. Παίζει και μια πιο πρόσφατη κυκλοφορία ζωντανών ηχογραφήσεων(στο σπίτι τους). Το "Holding My Breath" είναι αφιερωμένο στον Raggedy..
 
Genre: Psych / Post Punk
 
Link: bandcamp
 

Jetsi Kain - EP

~ ~

Σήμερα με κέρδισε η φλωριά. Βασικά έψαχνα κάτι που να βρωμάει κιθάρες και ψύχρα. Μάλλον φταίει η καθημερινή μάχη αυτές τις ημέρες με τα κουνούπια. Κουνούπια..γαμιέστε ρε. Ειλικρινά δε θα με πείραζε να μετακόμιζαν σε άλλο πλανήτη. Τέλος πάντων, οι Jetsi Kain μου έφτιαξαν τη διάθεση με την όμορφη ποπ τους. Ότι πρέπει για ν'αναπνεύσω με άλλη διάθεση και πλεόν ευχαρίστηση τον υπέροχο καπνό του πράσινου φιδιού..
 
Genre: Pop
 
Link: stream
 


The Hussy - Weed Seizure

~ ~

Αν και δεν ήμουν σε φάση ν'ακούσω κάτι τέτοιο, τελικά μ'έψησαν. Δεύτερο άλμπουμ μέσα σε δυο χρόνια για τους The Hussy με το "Weed Seizure". Θα γούσταρα πολύ να ήμουν λιώμα(σπάνια συμβαίνει πλέον..) και να τους άκουγα μέσα σε κάποιο μπαρ με την προυπόθεση οτι θα ήταν και όλοι οι άλλοι επίσης λιώμα. Ε μα ναι.. Μάλλον πρόκειται για δυο αδέρφια, τον Bobby και τη Heather αν τα λέει καλά το bandcamp τους. Τραγουδάνε και οι δύο, ίσως παίζουν τα πάντα και οι δύο, δε ξέρω. Σίγουρα πάντως ικανοποιητικός δίσκος..
 
Genre: Garage
 
Link: bandcamp
 

Dead Skeletons - Dead is God

~ ~

Οι σκελετοί επιστρέφουν με νέο κομμάτι το οποίο δε ξέρω ακόμη αν θα είναι μέσα από κάποιο EP ή LP. Όπως και να έχει είναι ευπρόσδεκτο. Η συμπάθεια για τους σκελετούς είναι γνωστή ντε..

Genre: Psych

Married In Berdichev

~ ~

Όταν έβαλα το "Falling Leaves--Ballet" να παίξει μου έσκασαν στο μυαλό κατευθείαν οι The Deeep(που είναι αυτοί ρε?). Και αυτό μόνο καλό είναι καθώς το 2010 είχαν βγάλει ένα πολύ γαμηστερό δίσκο. Δεν τους φτάνει βέβαια, κομμάτι νωρίς ακόμη αν κι έχει βγάλει κι ένα EP το κορίτσι το 2010. Αυτό το ακούς εδώ(είναι πολύ ωραίο..). Μετά το EP λοιπόν κυκλοφόρησε μόλις δύο κομμάτια, το παρών και το "Light Comes". Και μιας και η ίδια η Brittany Gould γράφει, "work in progress. having fun again", ας ελπίσουμε οτι θ'ακούσουμε κι άλλα πραγματάκια σύντομα..

Genre: Experimental

Link: facebook

White Laces – Moves

~ ~

Οι White Laces με το "Moves" παίρνουν τη σκυτάλη από τους DIIV και προσπαθούν να συνεχίσουν τις άξιες προσπάθειες των προηγουμένων. Εν μέρει το καταφέρνουν αν και σε κάποιες στιγμές δε ξεφεύγουν από τη μετριότητα των περισσοτέρων lo-fi, surf rock συγκροτημάτων. Υπάρχουν όμως και αρκετά σημεία στο άλμπουμ που τους μαζεύουν από τον όχλο και τους ανεβάζουν επίπεδο. Δεν είναι άσχημος ο δίσκος αλλά είναι αυτή η πουτάνα η λεπτή γραμμή που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη ώστε να θεωρείς το δίσκο τους σούπερ. Αλλά με κομμάτια όπως τα "Crawl/Collapse" και "Impossible Windows" ίσως στο μέλλον να τα καταφέρουν..
 
Genre: Lo-fi / Surf
 
Link: stream
 

Tear Talk - Breathe

~ ~

Με μια ελαφρά διάθεση από Post Punk και μινιμαλισμό φάση XX, τα δύο νέα κομμάτια των Tear Talk ακούγονται πολύ "σωστά" και η αναμονή για περισσότερα εύλογη. Πιστεύω οτι θα βγάλουν κάτι καλό τούτοι..

Genre: Indie / Post Punk

Link: bandcamp


Roberta Bondar - S/T EP

~ ~

Πολύ ωραίο ντεμπούτο EP από τους Roberta Bondar. Και μεγάλο. Έξι κομμάτια και στο σύνολο περίπου 36-37 λεπτά. Θα μπορούσε να είναι διπλός δίσκος για κάποιους άλλους(εντάξει, υπερβολή). Έχει δυνατές στιγμές και μια αίσθηση Sonic Youth στο "Mistakes" για παράδειγμα, ενώ το "Moon" είναι το προσωπικό αγαπημένο του δίσκου και ειδικά το τέλος του..

Genre: Indie / Noise / Punk

Link: stream


Popstrangers - In Some Ways

~ ~
 
Χτες κατάφερα να ρίξω κι άλλο το δείκτη νοημοσύνης μου και να πάω να παίξω μπάσκετ, έτσι απλά, χωρίς ζέσταμα, χωρίς τίποτα. Στην τρίτη κίνηση ήταν λες και πετάχτηκαν καμπόσες κόμπρες και άρχισαν να με τσιμπάνε στη μέση σαν κανένα Black&Decker χωρίς δηλητήριο. Γάμησέ τα. Πόνος. Πολύς κιόλας. Η αθλητική μου σεζόν άρχισε με τραυματισμό..πάνε τα σχέδια..έρχεται ο καναπές.. Από το νέο έτος θα έρθει και το ντεμπούτο των Popstrangers και το "In Some Ways" ξεκινά καλά και χωρίς τραυματισμούς..

Genre: Indie / Shoegaze


Mueran Humanos - Culpable

~ ~

Ξέρω ότι κάποιος εκεί έξω θα χαρεί πάααααααρα πολύ μ'αυτήν την κυκλοφορία. Οι Mueran Humanos επιστρέφουν με νέο σινγκλ αλλά δε γνωρίζω για μελλοντικά σχέδια. Φαντάζομαι όμως οτι θα είναι στη διαδικασία για το επόμενο LP. Πιο happy αυτή τη φορά, χωρίς να έχω ακούσει βέβαια το b-side ονομάτι "Amuleto"..

Genre: Synth Pop / Post Punk

Link: site


Swans - The Seer

~ ~

Έχεις ακούσει το "The Seer" στην παραλία? Όχι? Θα σου πω εγώ..
Ξέρεις πως είναι η θάλασσα να είναι σιωπηλή σαν το νεκρό και συ να βλέπεις αποικιακά πλοία του 15ου αιώνα να πνίγονται στα κύματα της? Ξέρεις πως είναι να πιάνεις την άμμο και να νομίζεις οτι σε κόβει σαν τα πιο απόκρημνα βράχια της κολάσεως? Και μετά προσμονή. Μόνο προσμονή και ηδονή. Και μετά σηκώνεσαι και στέκεσαι στο ένα πόδι. Και με το άλλο κλωτσάς προς τα πίσω. Συνέχεια. Σα να παίρνεις φόρα. Και μετά συγχρονίζεις σ'αυτήν την κίνηση και τα χέρια σου. Όλα μαζί γρήγορα και δυνατά. Και χτυπιέσαι σα να θέλεις ν'απελευθερωθείς. Και μετά φέυγεις. Σαν τον άνεμο. Και τρέχεις ασταμάτητα πάνω στη θάλασσα. Και χάνεσαι..
Το "The Seer" είναι ένα κολασμένο ταξίδι με προορισμό τον παράδεισο και εκτός συναγωνισμού για το 2012..

Genre: Wanna feel like a comet?

Castratii - Eora

~ ~

Το Eora
 είναι ένας απλά ωραίος δίσκος που θα σου προσφέρει κάποια όμορφα one night stands αλλά μέχρι εκεί. Η φώνη της Liela Moss μαγεύει και είναι ίσως το καλύτερο όπλο των Castratii
. Ο δίσκος πότε προσπαθεί να μπει στα χωράφια των HTRK(αλλά εκεί θέλει μπάλες για να τα καταφέρεις και όχι μπαλάκια πιγκ-πογκ..) και πότε σε πιο dream-synth-pop φάση, όπου και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Δεν τον προσπερνάς μωρέ αλλά δε θα τον παραγγείλεις κιόλας. Εντάξει, ακούγεται μια χαρά, ξέρω γω..

Genre: Synth Pop

Link: stream



Tame Impala - Lonerism

~ ~

Πως γίνεται όταν ταξιδεύω να τυχαίνει ν'ακούω πάντα ωραία νέα άλμπουμς? Η αλήθεια πάντως είναι οτι με τούτο ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Και χαίρομαι που τελικά κακώς ήμουν. Καθώς το άκουγα λοιπόν και βούλιαζα στον ορίζοντα, ένα βελάκι σχηματίστηκε πάνω απ'το κεφάλι μου. Έδειχνε σταθερά 60's-70's και σε πάρα πολλές στιγμές αυτό: "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Βέβαια τούτες οι προσεγγίσεις είναι επικίνδυνες οπότε απλά μένω στην αναφορά. Απλά ρε με πήγαν πολύ έντονα εκεί. Απ'την άλλη τα σύνθια βρωμοκοπάνε καύλα και γενικά ο δίσκος στάζει απόλαυση. Η λίστα φέτος αναμένεται να είναι δύσκολη υπόθεση..

Genre: Psych Pop

Link: stream

Camera - Radiate!

~ ~

Παρά το γεγονός οτι το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει δε μπόρεσα να το ακούσω παρά μόνο το κομμάτι "Ausland" που παίζει από κάτω. Οπότε δεν έχω γνώμη. Απλά από μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αν το έχει ακούσει κανείς ας ρίξει κανά σχόλιο για το αν αξίζει ή όχι. Τα λέμε σε λίγες ημέρες ξανά..

Genre: Kraut

Link: Camera

Bell Gardens - Through The Rain

~ ~

Το "Through The Rain" ήρθε σήμερα σαν ποπ κάλεσμα που δε μπορείς να μην του ανοίξεις την πόρτα. Ευτυχώς το άλμπουμ βγαίνει τη Δευτέρα οπότε θα μπορέσω σύντομα να το ακούσω. Πιστεύω οτι οι Brian McBride(Stars Of The Lid) και Kenneth James Gibson πρέπει να είχαν σίγουρα στα δωμάτια τους πόστερ του Brian Wilson και ζωγραφισμένο(απ'τους ίδιους) ένα φωτοστέφανο από πάνω. Η αγάπη τους γι'αυτόν φαίνεται ξεκάθαρα και ελπίζω να μας δώσουν ένα πολύ ωραίο δίσκο. Ελπίζω να επανέλθω και για ολόκληρο το "Full Sundown Assembly"..

Genre: Pop

Literature - Arab Spring

~ ~

Με το βλέπεις το όνομα, τον τίτλο αλλά και το εξώφυλλο, ήδη ο εγκέφαλός σου σχηματίζει τη σκέψη, "θέλω να το ακούσω και να είναι και καλό". Κάνεις τις προετοιμασίες σου με στόχο να δημιουργήσεις το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για να έχεις όλους τους οιωνούς με το μέρος σου. Και όταν πατάς το πλέι χαίρεσαι που η όλη φάση θα ήταν κρίμα να τελειώσει κάπως άδοξα. Αράζεις λοιπόν και το "Arab Spring" φέρνει πίσω το καλοκαίρι που μόλις έφυγε. Από τις λίγες φορές που μου άρεσαν ΟΛΑ τα τραγούδια ενός δίσκου..

Genre: Indie / Pop

Link: stream





Cold Showers - BC

~ ~

Τελικά θα έρθει αυτό το ντεμπούτο που περίμενα καθώς έχουν αφήσει υποσχέσεις και μέχρι στιγμής, στο πρώτο σινγκλ τις τηρούν. Ο δίσκος βγαίνει τον Οκτώβρη και θα λέγεται "Love And Regret"..

Genre: Post Punk

Temples

~ ~

Πάρα πολύ ωραίο ντεμπούτο EP για τους Temples που δείχνουν να ζούνε στα 60's καθώς χρησιμοποιούν άψογα όλα τα εφόδια που έχουν πάρει από εκεί. Και τα τέσσερα κομμάτια είναι αφοσιωμένα εκεί και μέσα απ'αυτά βλέπεις μια από τις λίγες μπάντες που το κάνουν τόσο καλά. Γαμώ..

Genre: Psych / Pop

Link: soundcloud



Palma Violets - Best of Friends

~ ~

Το νησί ξερνάει ωραία ονόματα τελευταία και οι Palma Violets είναι ένα απ'αυτά. Ο χρόνος θα δείξει που θα πάει η φάση βέβαια αλλά ας ελπίσουμε οτι θα γεμίσουμε καλά άλμπουμς για ν'ακούμε. Το "Best of Friends" είναι το πρώτο σινγκλ και σίγουρο χιτάκι. Απ'αυτά όμως που γουστάρουμε να παίζουν. Σα να μύρισε καλό indie χιτ απ'τα παλιά..

Genre: Indie

Thee Oh Sees - Putrifiers II

~ ~

Μεγάλη μπάντα τα καριόλια. Από το 2006 ούτε που ξέρω πόσα άλμπουμ έχουν βγάλει. Βάλε καλύτερα πόσο υλικό γενικά, να είσαι μέσα. Είναι αποκλειστικά αφοσιωμένοι στη μουσική τους. Σα να μην υπάρχει τίποτα άλλο γι'αυτούς. Η μουσική τους είναι το κέντρο του κόσμου και δίνονται εκεί ολοκληρωτικά. Πόσο το γουστάρω αυτό. Και το ζηλεύω ταυτόχρονα. Στο Putrifiers II δοκιμάζουν άλλα πράγματα και φλερτάρουν πετυχημένα με psych pop και γενικά μια πιο 60's ποπ αισθητική παρά γκαράζ. Χωρίς το τελευταίο να μένει απ'έξω, εννοείται. Δε μένει παρά να δούμε τι άλλο θα κάνουν και πόσο σύντομα. Τι κρίμα που έχασα το λάιβ που είχαν δώσει πρόσφατα στην Αθήνα, shit! Ωραίος δίσκος..

Genre: Psych Pop / Garage

Link: site

Ηousehold - Ιtems

~ ~

Το Ιtems κυκλοφόρησε πέρυσι το Νοέμβρη και δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά αλλά οι Ηousehold είναι από τα κορίτσια που λατρεύεις ν'ακούς. Ή να μισείς. Ανάλογα. Εγώ αγαπώ. Ο δίσκος δεν έχει ξεσπάσματα, κινείται στον ιδιο όροφο συνεχώς αλλά στο τέλος γουστάρεις. Βασικά είναι ο δίσκος έτσι που δεν τα παίρνει έτσι κι αλλιώς. Το νοικοκυριό λοιπόν έρχεται με φιλικές διαθέσεις, προσεγμένα έπιπλα και παραδοσιακές συνταγές που πάντα σου ανοίγουν την όρεξη..

Genre: Indie / Post Punk

Link: stream