Up | Down

Από το Blogger.
 

Grouper - The Man Who Died In His Boat

~ ~

Δε θα μπορούσε να είχε καλύτερο ξεκίνημα η χρονιά. Μ'ευχές από τη Liz Harris. Ήθελα πολύ ν'αρχίσω τη χρονιά μ'αυτό το δίσκο. Έτσι σα γούρι. Μπας και φτιάξουν κάπως τα πράγματα. Η Liz Harris αξιοποιεί υλικό από τη "Dragging A Dead Deer Up A Hill" εποχή, το οποίο παρέμενε στην αφάνεια και με το πρώτο άκουσμα, ο δίσκος ακούγεται απλά μαγικός. Εντάξει, ναι, είναι και το κόλλημα με τούτη. Αλλά..όταν κάτι σε κάνει να ντύνεσαι με ουρανούς και να σκεπάζεις κόσμους, μόνο μαγικό μπορείς να το αποκαλέσεις. Το "The Man Who Died In His Boat" δεν κινείται ακριβώς στην ambient φάση του "AIA" και προηγούμενης κυκλοφορίας της. Εδώ χρησιμοποιεί αρκετά την κιθάρα της και φολκίζει σε σημεία, με το δικό της τρόπο πάντα. Κρατά φυσικά όλα όσα τη χαρακτηρίζουν και την κάνουν τόσο ιδιαίτερη. Όπως είπα, πρόκειται για υλικό παλιό και μάλιστα από πολύ καλή εποχή για εκείνη μουσικά. Οπότε..το 2013 άρχισε ιδιανικά..

Υ.Γ. Να μη ξεχάσω να ευχαριστήσω τα ταχυδρομεία Μ. Τα πιο γρήγορα ;)
 
Genre: Magic tools
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαζί με beach fossils είναι οι 2 πρώτοι δίσκοι που άκουσα για το 13...και αν οι beach συνεχίζουν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν.. τούτο εδώ θέλει handle with care προειδοποίηση, είνα σαν το όπιο..χρειάζεσαι κάποιον δίπλα σου..αν αφεθείς μπορεί να χαθείς πολύ εύκολα..

Suicide Dots είπε...

Τους fossils δεν τους άκουσα ακόμη να σου πω. Αλλα τη νεράιδα συνεχώς. Ξέρεις, εκεί κατά το βράδυ, όταν οι περισσότεροι πέφτουν για ύπνο και ο θόρυβος χάνεται. Τι τέλεια ώρα είναι αυτή. Πάντα μου άρεσε. Και με δίσκους σαν το "The Man Who Died In His Boat", χάνεσαι πολύ εύκολα όπως λες κι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

όμορφο το fossils και δαγκώνει λίγο, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στην τεχνική τους, μελωδία πάνω σε μελωδία και layer επί layer, απλά τώρα με περισσότερη ενέργεια και πιο γρήγορο groove...

Suicide Dots είπε...

Καλή ακούγεται πάντως η περιγραφή σου, τρέχω!

the truant είπε...

λοιπόν φίλε εγώ την έλιωσα και πάλι την κόρη μας και κατέληξα.της έκλεισα θέση για δεκέμβριο 13.εσύ τώρα κανόνισε την πορεία σου...προδότη.
υ.γ. ο/η scarsbruises στο πρώτο σχόλιο το έχει πιάσει πολύ καλά.σκέφτομαι να τον/την αντιγράψω.

Suicide Dots είπε...

Σου λέω μόνο οτι το θεωρώ καλύτερο του "AIA", οπότε..αλλά εγώ προτιμώ να τ'ακούω μόνος τέτοια άλμπουμς..κι ας χαθώ ;)
Με οδηγεί η κόρη μας φίλος και δεν με αφήνει..

Δημοσίευση σχολίου