Up | Down

Από το Blogger.
 

Brighter Later - The Wolves

~ ~

Το "The Wolves" είναι το σάουντρακ στο ταξίδι που δεν έχεις κάνει ποτέ μόνος σου, το φυσικό φως που περνά από τη μισόκλειστη πόρτα και δίνει ζωή στο δωμάτιο, όλες οι μεγάλες λίμνες που περιμένουν στις όχθες. Το "The Wolves" είναι η Jaye Kranz. Είναι η φολκ που δε σου άρεσε ποτέ και που εδώ έρχεται με άλλη ενδυμασία και σε ξεγελά. Είναι η φωνή της Jaye Kranz. Περίμενε να πέσει λίγο το φως και παίξ'το. Μ'ένα ποτό στο χέρι..
 
Genre: Pop / Folk
 
 

Hi, we are Extruders.

~ ~

Εδώ και κάτι μέρες έχω έρθει στο χωριό. Με αφορμή το Άγιοτατον Πάσχα. Ευλόγησον. Ο κόσμος χάνεται κι αυτοί σταυρώνονται. Τέλος πάντων, δε μου φταίει σε τίποτα η θρησκεία. Καλά, φταίει για πολλά βασικά αλλά οκ, δεν είναι της ώρας. Ασ'την. Εδώ δεν αλλάζει τίποτα ρε. Όλες οι μυρωδιές είναι ίδιες. Λες και ψεκάζουν κάθε μέρα όλο το σκηνικό με το ίδιο άρωμα. Απίστευτο. Μάλλον επειδή δεν πατάει ξένος εδώ το πόδι του πια. Παίζει. Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν να κάθομαι εδώ και ν'ακούω Pavement, Yo La Tengo και όλη εκείνη την υπέροχη φάση. Σε κασσέτα. Πριν βγω έξω. Ωραία χρόνια, πιο ελεύθερα. Ήταν αλλιώς, ήσουν αλλιώς. Τώρα είμαστε για τον πούτσο. Ο ένας φεύγει μακριά απ'τον άλλο. Όλο και κάτι θα βρει για να πάει σπίτι και ν'αράξει μόνος. Έτσι είναι. Απομόνωση. Και όλο και χειρότερα. Η μουσική όμως είναι σωσίβιο. Πάντα ήταν. Η τέχνη γενικά ναι, αλλά η μουσική κυρίως. Έχει άλλο χάδι αυτή. Σε αγγίζει και σε κάνει να αγγίζεις και τον άλλον. Κάπως έτσι με άγγιξαν και οι Extruders, με το νέο δίσκο τους "Colors". Ξανά εκεί, μόνο τα ρούχα άλλαξαν. Και τα τσιρίγματα του ανηψιού, άρχισαν πάλι..ώρα να την κάνω..
 
Genre: Lo-Fi
 

Las Kellies - Golden Love

~ ~

Οι κοριτσάρες από την Αργεντινή επιστρέφουν. Μόνο που αυτή τη φορά, με το "Golden Love" να είναι το πρώτο κομμάτι μέσα από το επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ τους, τις βρίσκουμε σε μια πιο dub φάση. Ωραία φάση όμως. Και αν σκεφτείς οτι ο δίσκος θα σκάσει κάπου στο καλοκαίρι, θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος..
 
Genre: Dub / Pop
 

Arm - Bloodbeat

~ ~

Κάθε τόσο σκάει στο bandcamp μία απ'αυτές τις μπάντες που βγάζουν ένα πολύ ωραίο ep με 4-5 προσεγμένα κομμάτια και μετά καπνός. Χάρηκα για τη γμωριμία αλλά δε νομίζω να τα ξαναπούμε κιόλας. Όχι εγώ θα το ήθελα. Εδώ είμαι. Αυτοί δεν. Οι Arm λοιπόν δε ξέρω αν θα εξελιχθούν ή θα αρκεστούν σε ένα γειά. Έρχονται από το Βουκουρέστι. Γενικά η σκηνή προς τα εκεί είναι γαμώ, τα έχουμε ξαναπεί, ειδικά για Βουδαπέστη. Post punk, σύνθια, παραμορφώσεις, όλα τα βρώμικα χέρια που χρειάζονται για να γίνει η δουλειά. Αν θα μείνουν, θα το μάθουμε..
 
Genre: Post Punk
 
Link: bandcamp
 

Santa Rita - High on the Seas

~ ~

Ωραία τα chicas από τη Βαρκελώνη. Το "High on the Seas" είναι το ντεμπούτο τους. Έχουν και ένα ep από το 2011. Ο ήχος τους δε θυμίζει σε τίποτα ισπανική μπάντα. Την πήραν τι βίζα. Ανάμεσα στην επιτροπή που τους την έδωσε ήταν και οι Sleater Kinney. Αν γίνουν λίγο πιο επιθετικές και η Ceci Diaz βάλει περισσότερο πάθος στη φωμή της(ειδικά σε κάποια σημεία τη θες..πιο στρίγγλα), τότε θα μιλάμε για μια από τις πιο όμορφες εκπλήξεις από την Ισπανία. Και να μην έχουν το μυαλό τους στο grunge ή στο ροκ. Να το έχουν στο πανκ. Μετά θα γίνουν όλα πιο εύκολα..
 
Genre: Santa rolls
 
Link: bandcamp
 


Pearls

~ ~

Οι Pearls κάνουν την είσοδο τους με αυτό το ep, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Τους βρίσκεις κάπου μεταξύ shoegaze και noise, όπου όταν αφήνουν το γκάζι, όπως στο "I Will Never Know", απλά εύχεσαι να υπήρχαν κι άλλα κομμάτια ν'ακούσεις. Παραπάνω από ενθαρρυντικό το μικρό αυτό ντεμπούτο των Pearls..
 
Genre: Shoegaze / Dream Pop / Noise
 
Link: bandcamp
 
 

Mile Me Deaf – Eat Skull

~ ~

Το "Eat Skull" βγήκε πέρυσι και ίσως χάσαμε έναν από τους καλύτερους lo-fi pop δίσκους του 2012. Οι Αυστριακοί Mile Me Deaf εκτροχιάζουν τις αντίστοιχες αμερικανικές μπάντες και οδηγούν την κούρσα. Ποιός θα περίμενε οτι μια μπάντα από την Αυστρία θα περπατούσε στους δρόμους του Brooklyn με ψηλά το κεφάλι κι όχι να κρύβεται πίσω από την σκιά των άλλων. Η τοποθέτησή τους στη δεκαετία του 90 είναι αναπόφευκτη. Ταυτόχρονα κρατάνε αυτό που σήμερα βλέπουμε ως ψυχεδελική ποπ, όπως στο "Hells Come Naturally". Αν και έχουν πολύ υλικό, το "Eat Skull" είναι η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία. Στο βίντεο βρίσκεται και το "Call Us Rats", το οποίο όμως δεν ανήκει στο άλμπουμ..
 
Genre: Lo-Fi / Pop
 
Link: stream
 



Buke & Gase – General Dome

~ ~

Αυτός ο δίσκος έχει στιγμές που σε φτιάχνει μέχρι αηδίας και άλλες που σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι διαολοφάση μπορεί να ήταν όταν δούλευαν το άλμπουμ. Ευτυχώς, πάντως, οι καλές στιγμές είναι περισσότερες από τις μέτριες. Θα ήθελα να έλεγα οτι το "General Dome", για το 2013, στέκεται δίπλα στο "Genius Fatigue" των Tunabunny αλλά δεν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο δίσκος είναι κακός. Κάθε άλλο. Απλά θα μπορούσε να είναι καλύτερος αν δεν είχαν το μυαλό τους κολλημένο στο να πειραματίζονται με τα home-made όργανά τους όλη την ώρα. Γιατί υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες στο "General Dome". Το post-punk δεν είναι καθόλου μακριά, ούτε και η indie. Η παραγωγή είναι μια χαρά και με τ'ακουστικά ευχαριστιέσαι πραγματικά αυτό που φτάνει στ'αυτιά σου. Αν σκεφτείς οτι το "General Dome" είναι καλύτερο από την προηγούμενη δουλειά τους τότε ίσως η επόμενη τους να είναι αυτό το κάτι που αρχίζει να διαφαίνεται εδώ μέσα..
 
Genre: Post Punk / Indie / Experimental
 
Link: bandcamp
 

French Films - White Orchid

~ ~

Ο πρώτος δίσκος των French Films είχε αρέσει πολύ. Πάρα πολύ. Και φυσικά οι προσδοκίες για τον επόμενο πολλές. Το "White Orchid" αρχίζει με το ομότιτλο. Είναι το κομμάτι που θα βάλεις να παίζει στο αυτοκίνητο όταν θα φεύγεις από τη δουλειά και θα κατευθύνεσαι προς τον ήλιο. Το πρώτο χιτ είναι ήδη στο τσεπάκι τους. Στο "Where We Come From" η μελωδία θυμίζει Blondie και κάπως τραβιέσαι. Το "White Orchid" κινείται πάνω κάτω στο δρόμο που χάραξε το "Imaginary Future", ελαφρώς διαφοροποιημένο και με κλεφτές ματιές προς το post punk και τους Girls Names. Οι French Films πάνε λίγο πιο πίσω τον ήχο τους στο χρόνο και μου αρέσει που δε μένουν πιστά κολλημένοι στην προηγούμενοι δουλειά τους. Χωρίς φυσικά ν'αποχώριζονται αυτό που έκανε το "Imaginary Future" επιτυχημένο..
 
Genre: Indie
 

Amanda Schoepflin

~ ~

Απ'ότι κατάλαβα η Amanda Schoepflin παίζει στους Cathedral X και Ēv of Isis. Δεν ήξερα καμία μπάντα βέβαια. Την βρήκα ψαχουλεύοντας την τσάντα των Ectoplasm Girls. Ήταν αυτό το περίεργο κουτάκι κάτω από το χιόνι. Σαν αυτά που βάζουν τα δαχτυλίδια γάμου μέσα. Μάλλον, δεν έχω αγοράσει ποτέ. Εξωτερικά έμοιαζε σα να άνηκε σε κάποιο αστροναύτη. Μπορεί και να το είχε χάσει πέφτοντας στη Γη. Ήταν γεμάτο άστρα. Που αν και μικρό το κουτί, έμοιαζαν αμέτρητα. Νόμιζες οτι μπορείς να βουτήξεις πάνω του. Τι θέαμα θα ήταν. Όταν το άνοιγες έβγαζε περίεργους ήχους. Σα να ήταν το αποτέλεσμα κάποιου πειράματος πάνω στον ήχο και πως μπορεις να τον σπείρεις στο κενό. Η Amanda Schoepflin λέει οτι θα βγάλει τη δική της ατμόσφαιρα στον κόσμο σύντομα. Μετά τα χιόνια..
 
Genre: Experimental
 
Link: soundcloud
 
 
 

The Cult of Dom Keller - S/T

~ ~

Ύστερα από αρκετά EP οι The Cult of Dom Keller κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους. Πιστοί στο ψυχεδελικό ψύχος που έχουν ακολουθήσει, μας δίνουν ένα πάρα πολύ όμορφο δίσκο, λουκούμι για τους ακροατές του είδους. Δηλαδή αν τα σάλια σου χύνονται καθώς ακούς Wooden Shjips, Spacemen 3 και τ'άλλα παιδιά και δεν τους έχεις τσεκάρει, τότε κάνε το. Όσο προχωράει ο δίσκος γίνεται και καλύτερος. Το κάθε κομμάτι σε κάνει ν'αφήνεις στην άκρη το προηγούμενο. Οι The Cult of Dom Keller ξέρουν αναμφισβήτητα να φτιάχνουν καλά ψυχεδελικά κομμάτια και παράλληλα καταφέρνουν να μη σε κουράζει το σύνολο τους..
 
Genre: Psych
 
Link: bandcamp
 


Virginia Wing - Red Sails

~ ~

Οι Virginia Wing υπογράφουν στην Critical Heights και το πρώτο τους σινγκλ, "Red Sails", φέρνει τους Broadcast στο μυαλό. Κυκλοφορεί το Μάιο και όταν με το καλό βγει και το LP, ας ελπίσουμε οτι θα έχουμε καλά λόγια να πούμε..
 
Genre: Indie / Pop
 
Link: soundcloud
 

Absolute Boys - Heavy Flow

~ ~

Εδώ είμαι. Σχεδόν κλείσαμε για καλοκαίρι. Το "Heavy Flow" θα είναι ένα από τα άλμπουμς που θα ξαπλώνουν μαζί μου στην άμμο. Η όλη καλοκαιρινή ποπ διάθεση σε πάει κάπως στην αισθητική των Diiv. Όμορφα ριφς, hazy ατμόσφαιρα, ποπ. Με τη διαφορά οτι σε σημεία νομίζεις οτι krautίζουν. Ή μήπως θα ήθελαν να είναι πιο dub? Κάπου εκεί με μπερδεύουν. Το αρνητικό σημείο του δίσκου ίσως, τον οποίο ανοίγει υπέροχα το "Old Dub", που ίσως είναι το καλύτερο κομμάτι, αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι μου φέρνει στο μυαλό. Το "Love Mode" είναι το ραδιόχιτο ενώ το "Coast Again" παραείναι απλό. Αν και υπάρχουν αρκετές αδύνατες στιγμές, στο σύνολο ο δίσκος πετυχαίνει αυτό που υποτίθεται οτι πρέπει να κάνει. Να σε θολώσει με pop tunes..
 
Genre: Pop
 
 
 

Ectoplasm Girls - TxN

~ ~

Βασικά αυτός ο δίσκος είναι του 2011. Έχω κανά δίμηνο που τον πρωτοάκουσα κι από τότε οι δύο αυτές Σουηδέζες καρφώνουν συνέχεια τους ήχους τους πάνω μου. Υποδούλωση. Ο δίσκος πραγματικά σπέρνει. Αδίστακτα. Αν εξαιρέσεις το "Before It Gets Too Late To Begin" που είναι το πιο γλυκό άκουσμα του "TxN" και ακουγεται σα να έχει ηχογραφηθεί σε παιδική χαρά, το υπόλοιπο είναι το ψυχιατρείο που κρύβεται κάπου στο κεφάλι σου. Απλά το ακούς και μένει εκεί. Δε φεύγει με τίποτα. Από το noise στο techno και από εκεί στο υπερπέραν. Πρέπει να το ακούσεις..
 
Genre: Experimental
 
Link: soundcloud
 
 

Tropical Popsicle - The Dawn of Delight

~ ~

Το μόνο σίγουρο για το ντεμπούτο των Tropical Popsicle, "The Dawn of Delight", είναι οτι δεν πρόκειται για κακό δίσκο. Αυτή, ας πούμε, είναι η αφετηρία. Το "The Dawn of Delight" είναι γεμάτο ακούσματα από το παρελθόν και κυριώς τα 60's. Η garage-psych pop είναι η βάση και συνεχίζει με post punk και synth pop. Το "Ghost Beacons" κερδίζει άνετα τον τίτλο του χιτ, το οποίο υπήρχε και σ'ένα περσινό ep. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι όλα σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και αυτό ίσως είναι κάτι στο οποίο υστερεί το άλμπουμ. Ενώ ακούγεται όλο ευχάριστα, στο τέλος δε σου μένει κάτι βαθύ, εκτός του ότι άκουσες έναν καλό δίσκο με κακό εξώφυλλο..
 
Genre: Psych Pop / Garage
 
Link: bandcamp
 



Pharmakon

~ ~

Καταιγισμός μέσω οργίων. Σκάει το Μάιο. Ελπίζω το "Abandon" να μην αποδειχθεί μπορούλα και να τα γαμήσει όλα στο πέρασμα του..
 
Genre: Noise / Experimental