Up | Down

Από το Blogger.
 

The Love Language - Ruby Red

~ ~

Ο Stuart McLamb άρχισε να σκοντάφτει στην προσπάθεια να δημιούργησει τη συνέχεια μετά το - προ τριετίας - επιτυχημένο Libraries. Η ολοκλήρωση του δίσκου καθυστερούσε και κάθε τόσο έβλεπες μια ανάρτηση τύπου, "κοντεύω". Το Ruby Red τελικά βγήκε από τη θάλασσα. Αρκετά διαφορετικό από το Libraries, προσεγγίζει λιγότερο το μεγάλο νησί και επικεντρώνει στη δική του γη. Συγκεντρώνει μουσικούς να βοηθήσουν, θέλει κάτι καλύτερο, προσπαθεί ν'αφήσει λίγο την indie και να πλησιάσει τη chamber pop. Θέλει να παίζει πάντα η λέξη orchestral. Όταν άκουσα το Ruby Red για πρώτη φορά μπορώ να πω οτι με κέρδισε πιο πολύ από το Libraries. Είναι η φάση που ο μουσικός αποφασίζει να κάνει το βήμα μπροστά ή να προχωρήσει αν προτιμάς. Και στην περίπτωση του McLamb πιστεύω οτι ισχύει το βήμα μπροστά..
 
Genre: Pop
 
 

6 σχόλια:

absentminded είπε...

To "Libraries" ήταν, για εμένα, άλμπουμ καρδιάς.
Για να δούμε...

Δεν ακούω μουσική πια. Δηλ., καινούργιες κυκλοφορίες. Μόνο καμιά πρόταση που θα 'τσίμπησω' από ιστολόγια που εμπιστεύομαι, καλή ώρα.

Suicide Dots είπε...

Αφού σου άρεσε το Libraries πιστεύω θα σου αρέσει κι αυτό. Ελπίζω δηλαδή:)

alekos for ever είπε...

ψiλοαναβιωση μυριζει παλι..κατι απο beatles,κατι απο polyphonic spree,μια μικρη βοηθεια απο τον κυριο neil hannon,μεχρι και adorable απο 90's μου εβγαλε το πρωτο κομματι στο τελειωμα..ενδιαφερον αν και δοκιμασμενη η συνταγη..με χαλασαν πολυ τα φωνητικά όμως...

Suicide Dots είπε...

Οι συνταγές είναι όλες δοκιμασμένες πλέον ρε συ. Σπάνια συναντάς κάτι νέο, κάτι καινοτόμο. Το θέμα είναι να μπορεί κάποιος να παίρνει κάτι από αυτό που ακούει. Οτι κι αν είναι αυτό. Υπάρχουν δύο(σχεδόν) είδη ακροατών(στους κύκλους μας τέλος πάντων). Ο ένας είναι αυτός που ψάχνει αποκλειστικά μουσικά το δίσκο(και ίσως καίγεται λιγάκι) και ο άλλος είναι αυτός που απλά θέλει ν'ακούσει κάτι που θα γουστάρει, ανεξάρτητα από τα μουσικά "σφάλματα" που μπορεί να κρύβει. Νομίζω οτι αυτός που θα κάτσει ανάμεσά τους θα έχει τα περισσότερα οφέλη. Βέβαια, αυτό είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα οπότε βάζω τελεία εδώ.

Πάντως τα αγαπημένα μου κομμάτια από το "Ruby Red" δεν είναι τα από πάνω. Απλά βαρέθηκα ν'ανεβάσω αυτά που ήθελα.

alekos for ever είπε...

Ο.Κ. μαλλον σε εννοω,παρθενογεννεση στη μουσικη βεβαιως και δεν υπαρχει,ολοι δανειζονται και απο κατι,και καποιοι ιδιαιτερα προικισμενοι δημιουργουν ενα "καινουργιο μουσικο κολαζ",ενα υβριδιο εχωντας ακουσει εντωμεταξυ πολλους αλλους..ετσι για την κουβεντα η πιο προσφατη αγαπημενη μου κυκλοφορια απο το φθινοπωρο του 12 εως και σημερα ειναι SNOWPALMS - INTERVALS (OCHRE & DAVID SHEPPARD)απο την village green

Suicide Dots είπε...

Snowpalms θα τσεκάρω, δεν έχω ακούσει. Θενκς για την πρόταση!

Δημοσίευση σχολίου