Up | Down

Από το Blogger.
 

Wet Drag

~ ~

Νέα μπάντα από μέλη των Grass Widow, Stillsuit, Ruby Pins. Δύο τύπισσες κι ένας τύπος που φαίνονται ικανοί να βγάλουν κάτι καλό. Ειδικά όταν σου δίνουν την εντύπωση ότι παίρνουν στα σοβαρά αυτά που γράφουν, όπως στο "Work Drag", τα πάντα γίνονται πιο εύκολα για το αυτί σου να τους χωνέψει. Το "Work Drag" βγήκε πέρυσι τον Οκτώβρη και στην άλλη πλευρά ήταν τα πολύ καλά "Too Heavy" και "The Future". Φέτος το Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν άλλο ένα ep, το "Silhouette Yeah", το οποίο βρίσκεται στο bandcamp τους. Κάπου βασικά παίζει και μια κασσέτα με τίτλο "You Can Wear This Cloak To Work" η οποία περιείχε κομμάτια και από τις δύο άλλες κυκλοφορίες. Ένιγουει. Οι Wet Drag ακούγονται γαμάτοι και ελπίζω να βγάλουν κι ένα γαμάτο LP για να γίνουμε κι εμείς γαμάτοι..
 
Genre: Punk
 
 

The Honeymoon Workbook

~ ~

Πόσες είναι οι φορές που όταν πρωτοακούς ένα δίσκο, πετάγεσαι πάνω και λες, μαλάκα εγώ αυτό πρόκειται να το γουστάρω πολύ. Δε ξέρω αν θα το γουστάρουν οι άλλοι, δε με νοιάζει, εγώ αράζω εδώ. Τέρμα. Φαντάζομαι δε θα είναι και πάρα πολλές. Αυτό έπαθα σήμερα με τους Good Willsmith. Στην αρχή τους σνόμπαρα για το όνομα, δε μου άρεσε καθόλου. Ωστόσο, πάτησα το πλέι στο βίντεο και το απόγευμα ξαφνικά ανεστήθη. Θαύμα άπιστοι. Ο ραγκυ κοκκινίζει τώρα. Στο "The Honeymoon Workbook". Ειλικρινά δε ξέρω από που να ξεκινήσω. Το πρώτο κομμάτι που άκουσα, "If Anything Happens to Me, My Password is Lady Lass", μου έφερε πολύ έντονα στο μυαλό τις ημέρες που ήμουν άσχημα κολλημένος με Sigur Ros και GYBE. Το άλμπουμ δεν είναι post-rock, το ξεκαθαρίζω. Ότι έχει στοιχεία και θα σου φέρει τους από πάνω στο νου, ναι. Αλλά είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Οι Good Willsmith πειραματίζονται και το κάνουν απλά γαμάτα. Γαμάτα όμως ρε συ, δηλαδή γουστάρω πολύ αυτό που ακούω. Το "The Honeymoon Workbook" σε στέλνει στο χάος, σε στέλνει σε αρμονία, σε στέλνει στο διάολο. Βάλε όσα ταγκς θέλεις, noise, field recordings ή ότι άλλο θελήσεις. Εμένα σήμερα μου γάμησαν το μυαλό. Απλά, άσε το να παίξει..
 
Genre: Experimental
 
Link: stream / bandcamp
 

Bloody Language

~ ~

Φαίνεται ότι οι Control Unit έχουν βγάλει αρκετό υλικό αλλά το "Bloody Language" είναι η πρώτη μου επαφή μαζί τους. Δεν έχω ακούσει κάτι άλλο εκτός από αυτό, οπότε με βάση αυτό το σινγκλ που βγαίνει τον Απρίλη, θα ήθελα πολύ ν'ακούσω και το παρελθόν αλλά και ένα επερχόμενο LP. Μόνο που αυτό μπορεί να καθυστερήσει μιας και μόλις πέρυσι έβγαλαν δίσκο. Το "Bloody Language" πάντως είναι τελείως άπλυτο, η κιθάρα ζέχνει και η πανκίλα ξεφυσά την πιο ωραία μπόχα. Αυτή η πρόταση ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος για να περιγράψω ότι μου άρεσε. Και αν η μπάντα των Ninni Morgia και Silvia Kastel βγάλει αυτό επί δέκα, τότε θα τρίβουμε τα χέρια μας..
 
Genre: Noise / Post-Punk
 
Link: site
 

Timber Timbre - Hot Dreams

~ ~

Εγώ λέω ν'αφήσετε αυτό που κάνετε και ν'ακούσετε το καινούριο άλμπουμ του Timber Timbre. Ακούγεται επικίνδυνα γαμηστερό.
 

Slum of Legs

~ ~

Τη Δευτέρα αυτό το μαυράδι έκλεισε 4 χρόνια. Πέρασαν. Κοίταγα λίγο παλιές αναρτήσεις και γέλαγα. Μιλάμε πολλά από αυτά δεν τα θυμόμουν καν. Σε φάση, ποιοί είναι αυτοί ρε? 1340 αναρτήσεις στο σύνολο. Καλά, ο ρυθμός έχει πέσει αισθητά βέβαια. Λογικό μάλλον. Γενέθλια λοιπόν το suicide dots και μιας και πάντα μου άρεσε να ψάχνω νέες μπάντες ας το γιορτάσω με τους Slum of Legs και το ντέμο που έβγαλαν πέρυσι. Ψιλοκόλλησα με τις τύπισσες, έξι στο σύνολο! Riot grrrl φάση αλλά πως να το πω, πιο χαοτική, πιο εγκεφαλική. Έχει αυτή τη μοναδική αίσθηση που σου βγάζει το post-punk. Με κάνει να θέλω να ακούω τους Slum Of Legs μόνος. Δε ξέρω τι μπορεί να πετυχούν με καλή παραγωγή σε ένα πιθανό LP. Εδώ πάντως μυρίζεσαι κάτι καλό. Και που παράλληλα ακούγεται φρέσκο. Κλισέ γάματα. Δε γαμιέται. Χρόνια πολλά..
 
Genre: Riot grrrl / Punk
 
Link: bandcamp
 
 

Elephant - Sky Swimming

~ ~

Τις τελευταίες ημέρες ακούω δύο νέους δίσκους όταν θέλω να ξεκουράσω το μυαλό. Το "Atlas" των Real Estate και αυτό, το "Sky Swimming" των Elephant. Διαφορετικά άλμπουμς αλλά στην ίδια λογική πάνω κάτω. Απλά το "Atlas" είναι πιο κιθαριστικό και το "Sky Swimming" πιο ποπ. Πολύ πιο ποπ. Με αναφορές στα 50's και Motown και φυσικά σε όλα τα νέα ποπ σχήματα. Δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Ούτε καν. Είναι ένας τίμιος ποπ δίσκος χωρίς να ψάχνει το βάθος αλλά μένει κοντά στην επιφάνεια. Έχει όμως πολύ όμορφες μελωδίες που σε κερδίζουν αμέσως. Η φωνή της Amelia Rivas είναι ζεστή, φτιαγμένη για αυτό που εκπροσωπεί το "Sky Swimming". Μια ξεκούραστη ρομαντική βόλτα στην άκρη του μυαλού σου..
 
Genre: Pop
 
 
 

Doomsquad - Kalaboogie

~ ~

Οι Doomsquad είναι από αυτές τις νέες μπάντες, όπως οι Young Magic, που προσπαθούν να φτιάξουν ένα δίσκο δανειζόμενες στοιχεία από διάφορα ανά τον κόσμο μέρη. Πολίτες του κόσμου, νέο κύμα, ωραία φάση. Μ'αρέσει. Δύσκολα τους βάζεις στην ηλεκτρονική μουσική, είναι κάτι άλλο, πιο σύνθετο. Το κακό με αυτούς τους δίσκους είναι ότι καταλήγουν να γίνονται μουσική για background, για να ακούγεται κάτι καθώς μιλάμε. Όταν κάτσεις όμως και αφιερώσεις χρόνο και ακούσεις με προσοχή καταλαβαίνεις ότι η μπάντα έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μουσική. Έστω κι αν κάποιοι αποτυγχάνουν να μεταφέρουν αυτό που έχουν στο κεφάλι τους. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό και δύσκολο σημείο σε ένα καλλιτέχνη ή μπάντα που αξίζει συζήτησης. Όχι τώρα όμως. Εκτός κι αν κάποιος θέλει να το σχολιάσει. Έλεγα λοιπόν ότι οι Doomsquad προσπαθούν να φτιάξουν μουσική. Όχι να χτίσουν ένα χάρτινο δίσκο που με την πρώτη ευκαιρία θα καταρρεύσει. Και πιστεύω ότι το καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό. Το "Kalaboogie", ντεμπούτο, κεντράρει καθαρά στην ψυχεδέλεια. Τα σύνθια, η κιθάρα, το μπάσο, δένονται μεταξύ τους και αυτό που παίρνεις σου δημιουργεί γαμηστερές εικόνες. Πραγματικά σε ταξιδεύει. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Τα κομμάτια τους μπορούν να γίνουν τόσο φωτεινά όσο και σκοτεινά και τα συναισθήμτα που σου βγάζουν είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που σου βγάζουν το post-punk και η indie(αναφέρω αυτά που είναι πιο αγαπημένα για μένα). Και οι τρεις τους θα έπρεπε να αισθάνονται περήφανοι για το ντεμπούτο τους και την προσπάθειά τους. Η γνώμη μου είναι ότι το "Kalaboogie" είναι πολύ καλός δίσκος και οι Doomsquad μια μπάντα που αξίζει να κρατήσεις για το μέλλον..
 
Genre: Psych
 
Link: stream
 
 

Wiccans & Beatlemancers

~ ~

Ας κάνω καμια ανάρτηση πριν με ξεχάσει το ίδιο μου το μπλογκ. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει χρόνος τώρα τελευταία αλλά ελπίζω ότι από την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσω να ρίξω ένα συγύρισμα σε αρκετές μουσικές που περιμένουν. Εδώ έχουμε τους Radstewart και το καινούριο τους EP "Wiccans & Beatlemancers". Αποκλειστικά αφιερωμένο σε όσους γουστάρουν Pavement. Σε όλους δηλαδή. Η μάλλον, το λογικό θα ήταν σε όλους. Επίσης, το ίντερνετ εδώ που είμαι(spiral κάτι θα φαντάζεσαι)παίζει με σταγονόμετρο οπότε η κατάσταση είναι κάπως απελπιστική όσον αφορά τις ακροάσεις. Λοιπόν, το πρώτο EP στο bandcamp και το νέο στο soundcloud. Η μαγική λέξη, Pavement, ειπώθηκε οπότε άκου..
 
Genre: Indie
 
 

Flesh World

~ ~

Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι παρόμοιο με τους Dora Maar. Μόνο που αυτοί είναι πιο κιθαριστικοί, πιο βρώμικοι. Αυτοί κι αν σε πάνε πίσω. Ειδικά στο "A Trip to the Living Ice Age", δεύτερο κομμάτι του μίνι LP, η αίσθηση είναι ακόμη πιο έντονη. Δε ξέρω γιατί έχει περάσει στα χαμηλά και απαρατήρητη αυτή η μπάντα. Το ακούω ξανά και ξανά και δε μπορώ να ξεχωρίσω κομμάτι. Και είναι τόσο ωραίο για μένα μια μπάντα να παίζει με indie και post-punk, όπως το κάνουν κι εδώ οι Flesh World. Το βλέπεις και στο εξώφυλλο. Από τη μία η γκοθό-γραμματοσειρά και από την άλλη ο τύπος με το λουλούδι στο στόμα. Είναι και η Jess Scott(Brilliant Colors ) βέβαια, που με τη φωνή της δε σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Και ξαφνικά ο Μάρτης δε μοιάζει τόσο βαρετός όσο εγώ..
 
Genre: Indie / Post-Punk
 
Link: bandcamp
 
 

Dora Maar

~ ~

Νέα μπάντα από τη Σκοτία οι Dora Maar και κάνουν το ντεμπούτο τους με αυτήν την κασέτα. Με ποπ στοιχεία και αναφορές σε Velvet Underground("Jessica Says") και Pulp("Bletchley Park") αλλά και post-punk("The Fetch"). Έξι κομμάτια περιέχει η κυκλοφορία. Αν σκεφτείς ότι η παραγωγή δεν είναι και η καλύτερη, μπορείς να περιμένεις κάτι καλό από αυτούς στο μέλλον. Η φωνή του τύπου επίσης είναι καλή και ακούγεται "οικεία". Στα υπόψη και στο φάκελο "ελπίδες"..
 
Genre: Indie
 
Link: bandcamp
 
 

Tunabunny - Kingdom Technology

~ ~

Δύσκολα έβαλαν οι Tunabunny. Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, το "Genius Fatigue" έσκαγε σα βόμβα στ'αυτιά μου και δε μου άφηνε περιθώρια. Ήταν από τα άλμπουμς που δε χρειάζεται να σκάψεις για να βρεις. Σου λέει, πάρε και σκάσε. Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη ακρόαση του "Kingdom Technology" μαζεύτηκα λίγο, είχα διαβάσει βλέπεις και το προμόσιον που έκανε λόγο για αριστούργημα κτλ. Ξέρεις τώρα. Διαβάζεις, ανεβαίνουν οι προσδοκίες, ειδικά αν μιλάμε για μια μπάντα που λατρεύεις. Περιμένεις κι εσύ το σύννεφο να κατέβει στο κεφάλι σου και ν'αρχίσει η καταιγίδα. Πρώτη ακρόαση λοιπόν, ψιλόβροχο. Η συνέχεια όμως έκρυβε εκπλήξεις. Το άλμπουμ έχει 14 κομμάτια, όπου οι Tunabunny παλεύουν με το ποπ πέρασμα και τον εθισμό του "Genius Fatigue". Το "Kingdom Technology" αρχίζει περιέργα, το "Airless Spaces" δεν είναι κάτι που περιμένεις. Λες και έχουν πάρει κομμάτι από το "Von" των Sigur Ros και το έχουν ράψει στα μέτρα τους. Στο "Save It Up" είναι που πιάνουν την ποπ για τα καλά αλλά δε ξέρω αν τους πάει και τόσο. Ή απλά τους έχω αλλιώς εγώ στο μυαλό μου. Παίζει. Εντάξει, μην τρομάζεις, οι κιθάρες είναι κι εδώ γαμηστερές. Και η δεκαετία του 90. Και οι Sonic Youth και οι Sleater Kinney. Απλά οι Tunabunny κάνουν το step forward, πειραματίζονται και καλά κάνουν στην τελική. Παίζουν και με τα σύνθια τους(Terminal Departure, Bag of Bones) για να κλείσουν το δίσκο επικά, με το (They Say) This Is Where Our Dreams Live. Το "Kingdom Technology" δεν είναι δίσκος φάρος. Θέλει να τον ακούσεις ξανά. Να τον ψάξεις. Και πιστεύω ότι στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αρέσει. Τώρα, για το αν είναι αριστούργημα, εντάξει, ο καθένας ακούει αυτό που θέλει. Η μουσική είναι γεμάτη διαφωνίες. Για μένα το "Kingdom Technology" είναι ένα μικρό αριστούργημα, ένας δίσκος που πρέπει να ακούσεις, χωρίς βέβαια να το αποθεώνω στα ύψη. Όχι ακόμη τουλάχιστον..
 
Genre: Punk / Pop / Lo Fi

Link: hhbtm