Up | Down

Από το Blogger.
 

Uranium Orchard

~ ~

Το "Lithophane Geisha" είναι ο δεύτερος δίσκος των Uranium Orchard. Τον πρώτο δεν τον έχω ακούσει ακόμη αν και τον κατέβασα. Πως έχουν τα πράγματα τώρα εδώ. Δε ξέρω αν θα σκυλοβαρεθείς ή θα πέσεις με τα μούτρα. Είναι δύσκολο άλμπουμ. Δε φαίνεται να έχει κάποια κεντρική ιδέα ή έστω να κινείται προς κάποια κατεύθυνση. Πειραματίζονται, σου πετάνε ότι ακούσματα έχουν φωλιάσει στα κεφάλια τους και δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο γράμμα το όνομά τους. Πανκ, σλάκερ, ποπ, γιόγκα ασκήσεις, διαλογισμό, μπλιμπλίκια, όλα. Όλα όμως. Είναι ενδιαφέρον? Είναι ναι. Και πολύ μάλιστα. Σαράντα λεπτά παρανοϊκών αλλαγών, μου δίνουν την εντύπωση ότι αυτοί οι τύποι παίζει όντως να είναι μουσικοί και όχι δήθεν χιπστερς που τους αρέσει να δημιουργούν εντυπώσεις. Απλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να ακούσεις ολόκληρο το δίσκο μερικές φορές για να βγάλεις το θετικό ή αρνητικό σου πόρισμα..
 
Genre: Whaaaat?
 

Automatically Yours

~ ~

Έστω κι αν δεν είναι χρυσάφι το ξεκίνημα των Automatically Yours, είναι καύσιμο για να κλείσει η μέρα κάπως ευχάριστα. Και για να συνεχίσει το ρημάδι αυτό να κινείται μέχρι να βρει τους ρυθμούς του. Το "The Trouble With The World Is Me" έχει εννιά κομμάτια, έχει βγει σε κασέτα και ένα φθινοπωρινό συναίσθημα να κρέμεται από πάνω του. Η φωνή της Alejandra Perez χωρίς να διεκδικεί την τελειότητα έχει όλες αυτές τις μικρές ατέλειες που σε κάνουν να τη ζητάς ξανά και ξανά. Κάτι γνώριμο και ζεστό πάνω της. Η δεσποινίς αυτή έχει κάνει και το artwork. Τα λέμε ξανά Automatically Yours..
 
Genre: Indie Pop
 
Link: bandcamp
 
 

Skittle Alley

~ ~

Ο Γάλλος Stéphane Pomedio, το "μυαλό" των Skittle Alley, έγραψε τα οκτώ μείον ένα ίσον εφτά κομμάτια του μίνι άλμπουμ "Love Is An Action" στο σπίτι του, ο Richard Earls έγραψε τους στίχους και ο Carlos René(συμμετέχει με ένα κομμάτι, το τελευταίο, εφτά συν ένα ίσον οκτώ) στη Μαδρίτη ανέλαβε την παραγωγή. Το πακέτο ανέλαβε να σπρώξει η Discos de Kirlian που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Σκέψου να μην έπαιζε ίντερνετ. Η φάση του "Love Is An Action" είναι Sarah Records και η αγάπη που τότε έρεε άφθονα στο μυαλό των μουσικών. Φυσικά και το ξέρεις ότι η κυκλοφορία αυτή δε θα προκαλέσει κανένα σεισμό και τα τσιμέντα θα μείνουν, δυστυχώς, στη θέση τους. Αλλά καλοκαίρι μπήκε, η πολιτική μας έχει κουράσει όλους, ελπίδα ούτε για δειγματισμό, ας το ρίξουμε στην αγάπη μήπως και φύγει κανά βάρος από το στέρνο..
 
Genre: Indie Pop / Twee
 
Link: bandcamp
 
 

The Wild Animals In My Life

~ ~

Παίζει ο τίτλος του άλμπουμ να είναι μεταφορικός και να αναφέρεται στα ανθρωπόμορφα τέρατα που περπατάνε δίπλα μας. Θα ήταν πιο ακριβής και αληθινός. Πιο ουσιαστικός. Ότι και να έχουν πάντως στο μυαλό τους οι Flesh World χαίρομαι που είναι κι αυτοί δίπλα μας μέσα στο human zoo πείραμα. Ακόμη κι αν το μουστάκι της Diane Anastasio(προσπάθησα να τη φανταστώ αντί της poison ivy πάνω στα ντραμς των Cramps, μαλακία εικόνα) κάνει μπαμ σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες, η φωνή της Jess Scott επικρατεί των πάντων. Μαζί της και οι κιθάρες που χωρίς να κάνουν παπάδες, σηκώνουν το βάρος του φορτίου χωρίς πρόβλημα. Ξεκάθαρα παλιάς κοπής δίσκος. Το μόνο κομμάτι που ξεφεύγει από το κόνσεπτ των υπολοίπων είναι το τελευταίο, "Here in the Dark", που το αφήνουν να τρέξει πάνω από έξι λεπτά και καλά κάνουν, μια χαρά τα καταφέρνουν. Να ήταν και ζυγός ο αριθμός των κομματιών και τότε θα μιλάγαμε για δισκάρα. Τα οκτώ κομμάτια δεν είναι λίγα αλλά σε αποτρέπουν να σταθείς ισάξια δίπλα σε μνημεία..
 
Genre: Indie / Post-Punk
 
Link: bandcamp