Up | Down

Από το Blogger.
 

FWY! - San Clemente

~ ~

Εδώ έχουμε τον Edmund Xavier των Horrid Red σε κάτι τελείως διαφορετικό. Εδώ έχεις κάνει το κολπάκι σου και αράζεις με το μυαλό να κυκλοφορεί ελεύθερο κι ωραίο. Χα, ναι! Είναι για άραγμα, στο λέω. Όπως λέει και η Moon Glyph στην ιστοσελίδα της.."Get bored and drift with us". Ναι, κάπως έτσι αλλά με την καλή έννοια..

P.S. Κανείς για Thee Oh Sees?

Genre: 36 min weekend

Link: stream

Choir of Young Believers - Rhine Gold

~ ~

Ρε μου άρεσε πολύ. Ίσως είναι λίγο αφελές αυτό που θα πω, αλλά το Rhine Gold ίσως είναι για μένα το "Kaputt" του 2012. Όχι τόσο πολύ μουσικά, καθώς το Rhine Gold είναι πιο "περίπλοκο" αλλά όσο το mood στο οποίο με έβαλε. Όσο το ακούω τόσο με βουλιάζει σε μια υπέροχη και ήρεμη ατμόσφαιρα..

Genre: Pop

Link: stream


The Shy Lips

~ ~

Οι Σουηδοί Shy Lips βγάζουν το πρώτο τους EP και νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο οτι θυμίζουν Libertines. Κάτι που δεν είναι καθόλου κακό. Εντάξει, δεν έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που είχαν τα Αγγλάκια αλλά ίσως στο μέλλον δούμε ακόμη καλύτερα κομμάτια..

Genre: Indie

Link: soundcloud



Evans the Death - S/T

~ ~

Άλλο ένα indie διαμαντάκι για το 2012. Έχει ειπωθεί ξανά αλλά δε βλάπτει να ξαναπούμε οτι φέτος η indie μας έχει εξασφαλίσει πολλούς λόγους για να χαμογελάσουμε και να αισθανόμαστε λίγο την ανεμελειά που όσο πάει και στερεύει..

Genre: Indie / Twee

Link: stream

Mujeres - Soft Gems

~ ~

Πολύ ωραίο δεύτερο άλμπουμ από τους Ισπανούς Mujeres. Καλοκαιρινές γκαραζιές για βόλτες με το αυτοκίνητο(ανάλογα και με τη βενζίνη βέβαια..).

Genre: Garage Pop

Link: stream



Vulgar, You! - Fais​-​Moi Cuire Fais​-​Moi Jouir

~ ~

Μόνο και μόνο από το όνομα..γίνομαι χαλάκι. Είναι ο δρόμος..Βουλγαροκτόνου..το παλιό σπίτι βλέπεις. Γάματα, πολλές αναμνήσεις και άλλες τόσες που χάθηκαν στη θολούρα. Ακόμη τις συλλέγω. Ναι, είναι τόσες πολλές. Μετά έφυγα, κατέβηκα Καλλιδρομίου. Πιο μεστά εκεί, πιο έτσι - ξέρεις. Ποιητές της πούτσας και δε συμαζεύεται. Όχι, γαμώ ήταν, εννοείται. Ίσως η πιο ωραία γειτονιά των Εξαρχείων. Καλά, μετά έφυγα εντελώς από Αθήνα.
Οι Βουλγαροκτόνου, Εσύ λοιπόν έβγαλαν πέρυσι αυτό το άλμπουμ(Self Released) και απορώ πως δεν βρέθηκε ούτε μία δισκογραφική να τους εντάξει στις κυκλοφορίες της..Απορώ..

Genre: Post Punk

Link: bandcamp



Mount Eerie - Clear Moon

~ ~

Αυτός ο δίσκος δηλώνει τη μοναξιά. Αυτή που συχνάζει κάτω από δάκρυα και μένει εκεί μέχρι να γίνει κομμάτι σου. Μέχρι να γίνει συνήθεια, απελπιστική πραγματικότητα. Κάτω από το φεγγάρι σίγουρα ακούγεται καλύτερα.
Μια άλλη πραγματικότητα είναι οτι θα ήθελα να έλειπαν τα γυναικεία φωνητικά(ευτυχώς περιορίζονται σε λίγες μόνο εμφανίσεις). Νομίζω οτι αυτά του Phil Elverum είναι αρκετά..

Genre: Experimental / Folk

Link: bandcamp

Vision Fortune – Night Jukes

~ ~

Έχοντας βγάλει το χειμώνα το Black Coral/Void Of The Valley 7", οι Vision Fortune επανέρχονται με το Night Jukes EP. Αν και θα ήθελα να είναι λίγο πιο φασαριόζικο, μου άρεσε πολύ. Το πρώτο κομμάτι βέβαια θα μπορούσε να είναι μικρότερο ή τουλάχιστον να δει κάποια αλλαγή, που δεν ήρθε ποτέ και στο τέλος βαρέθηκα λιγάκι. Γενικά παίζουν με drone/psych/post-punk και θαρρώ πως έχουν μέλλον..

via

Genre: Psych / Post Punk

Link: soundcloud

Savages - Husbands

~ ~

Χαμός έτσι? Όπου και να γείρεις την κόρα σου κοιτά Savages. Αυτές τις τέσσερις τσούπες που έχουν πάρει μυαλά. Το "Husbands" θα είναι το b-side στο σινγκλ "Flying to Berlin" που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα. Οι περιγραφές από τα live τους κάνουν λόγο για άξιο buzz γύρω από το όνομά τους. Ίδωμεν..

Genre: Post Punk

Lilacs & Champagne - S/T

~ ~

Αυτά τα εβδομαδιαία και βάλε, καμιά φορά, κενά στο ποστάρισμα έχουν αρχίσει και μου τη δίνουν πολύ. Ναι μεν υπάρχει χρόνος αλλά όχι ουσιαστικός. Εντάξει δεν είναι και η καλύτερη δικαιολογία αλλά γενικά το κεφάλι μου είναι πολύ κουρασμένο. Πολύ..
Ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφω, ξεχνώ τι θέλω να πω. Όλες οι σκέψεις λάθος μοιρασμένες και η ουσία βρίσκει τοίχο. Δε μπορώ να βάλω σε σειρά τίποτα. Τίποτα ρε..
Μα τι χάλι είναι τούτο? Συμβαίνει και σε σας? Πολύ χαίρομαι πάντως που οι The You and What Army Faction τυχαίνουν αναγνώρισης πλέον από παντού. Μπράβο Raggedy, σας εύχομαι οτι καλύτερο ρε, ειλικρινά..
Ελπίζω αυτός ο δίσκος να με επαναφέρει και να δαμάσω αυτό το χάος που κυριαρχεί,με την άσχημη έννοια του χάους..

Genre: Liquid streaming of fucked up thoughts

Branes - Anatomically Correct

~ ~

Oh yeah..Αυτό μου άρεσε! Ντούο από το Πορτλαντ. Δεν έχουν κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Άφησε το να παίξει και θα σε πιάσει με τη μία. Τα synths τρίζουν και ο ακανόνιστος χορός είναι φυσικό επακόλουθο..

Genre: Synth / Punk

The History of Colour TV - 1-800-BADNITE

~ ~

Οι The History of Colour TV συνεχίζουν να παράγουν μουσική και το νέο τους σινγκλ, με αυτόν τον έξυπνο, χαζό, βάλε οτι θες τίτλο, στρώνει το έδαφος για ένα πολυαναμενόμενο LP..

Genre: Shoegaze

Link: bandcamp


Crinkles - Loss Leader

~ ~

Η φωτογραφία είναι από ένα προηγούμενο EP τους. Τη βρήκα πιο ωραία. Απλός δίσκος αλλά ότι πρέπει μετά από hangover. Δε ξέρω πόσος καιρός πάει από το τελευταίο. Γενικά το χειμώνα που πέρασε στο στομάχι έπεσε ελάχιστο αλκοόλ. Σχεδόν τίποτα. Ωραία φάση δε λέω αλλά αν είναι να σέρνομαι με δύο ποτά και τρία σφηνάκια..γάμα το. Δε λέει..

Genre: Pop

Link: bandcamp


Cut Your Hair - Utah in Pictures

~ ~

Ισπανία..ακόμη μια φορά..χεχε
Το Utah in Pictures είναι άκρως εθιστικό, καλοκαιρινό, με κλίση προς Drums(αυτό είναι καλό για μένα). Είμαι στην τρίτη ακρόαση και πολύ θα ήθελα να είχα ένα ολοκλήρο LP τους μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Ελπίζω σύντομα, ο Ιούνης πλησιάζει..buena suerte Cut Your Hair

Genre: Pop

Link: facebook

CUT YOUR HAIR - UTAH IN PICTURES from eskenaziencursiva on Vimeo.

Alpaca Sports - Just For Fun

~ ~

Αυτό είναι το πρώτο σινγλ των Alpaca Sports, ένα πρότζεκτ του Andreas Jonsson. Απ'οτι λέει και το φέισμπουκ, ετοιμάζονται για το δεύτερο "δύσκολο" σινγκλ..

Genre: Indie / Pop

Link: facebook



Heavy Times – Jacker

~ ~

Τελικά είμαστε σε μετεκλογική ή προεκλογική περιόδο? Ασ'το, ούτε οι ίδιοι ξέρουν..heavy times..
Μικρό(σε διάρκεια) αλλά θαυματουργό. Εδώ κερδίζει η ποιότητα που λένε. Με πανκ διάθεση, ωραία φωνητικά και κρατώντας τα όποια ποπ στοιχεία τους χαρακτηρίζουν οι Heavy Times με το δεύτερο(βγήκε πέρυσι τον Οκτώβρη νομίζω) LP τους περνάνε από τα ηχεία σου και μένουν..

Genre: Pop / Punk

Valis

~ ~

Σχετικά νέα μπάντα, αν και έχει κομμάτια εδώ και δύο χρόνια ανεβασμένα στο soundcloud. Το "Cold Hands" είναι το τελευταίο τους κομμάτι και γενικά έχουν ενδιαφέρον..

Genre: Industrial / Experimental

Link: soundcloud

Innergaze - Mutual Dreaming

~ ~

Ότι καλύτερο άκουσα τις τελευταίες ημέρες. Πως τυχαίνει αυτές τις μουσικές να τις βρίσκεις πάντα μέσα στη νύχτα? Ίσως γιατί την αντιπροσωπεύουν..σίγουρα δε θα μπορούσες να το εκτιμήσεις το ίδιο αν ήσουν κάτω από τον ήλιο, έτσι δεν είναι? Εκτός κι αν είχες πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήσουν..τύφλα..ας πούμε, οπότε δε θα είχε και τόσο σημασία ο φωτισμός. Απλά κάποιος θα έπαιζε με τις λάμπες. Κουνούπια στον αέρα θα έπιανες, σαν πυγολαμπίδες θα τα έβλεπες. Ναι, όλοι το έχουμε κάνει, λίγο λιγότερο λίγο περισσότερο, κάπου εκεί..παίζει λινκ..

Genre: Synth / Cold Wave