Up | Down

Από το Blogger.
 

Fucktion

~ ~

Η μουσική των φάξιον δε θα έπρεπε να παίζει σε αεροπλάνα. Η μουσική των φάξιον δε θα έπρεπε να παίζει σε καφετέρειες. Η μουσική των φάξιον δε θα έπρεπε να παίζει σε συμβούλια. Η μουσική των φάξιον δε θα έπρεπε να παίζει σε στάδια, ανάμεσα από διαφημιστικά σποτάκια. Και δεν παίζει. Γιατί δεν απευθύνεται στη μάζα αλλά σε σένα προσωπικά. Θέλει την προσοχή σου. Σε ψάχνει. Η μουσική των φάξιον είναι το χέρι που ξεχωρίζει τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου και σου λέει, "σκέψου". Σκέψου λίγο μαλάκα γιατί είσαι έτοιμος να σπρώξεις το πτώμα που έχεις για σώμα στο κενό.
Το "SLIT" είναι η νέα τους κυκλοφορία, την οποία μοιράζονται με τους Anemic Royalty. Στο πρώτο κομμάτι, "Vinegar Blood", βλέπω το βήμα μπροστά. Τα τύμπανα φωνάζουν φάξιον και η φωνή στριφογυρίζει σα μεθυσμένη, σου δίνει την εντύπωση οτι ο ράγκεντυ δεν ήταν ακίνητος όταν τραγουδούσε. Ίσως το πιο "wasted" κομμάτι τους, ένα από τα πιο ωραία που έχουν γράψει. Αν και αυτό με το οποίο κόλλησα ήταν το "Wouldn't it be better if we just fucked and forgot about it?". Με παρέλυσε συναισθηματικά. Νομίζω οτι αυτή είναι και η διαφορά αυτής της κυκλοφορίας από τις προηγούμενες. Μοιάζουν να εστιάζουν πιο πολύ στο συναίσθημα. Τουλάχιστον έτσι το έλαβα εγώ. Υπάρχει όμως μια ένσταση. Θα ήθελα, τουλάχιστον σε κάποια κομμάτια, να τα σπάνε στο τέλος. Να αφήσουν λιγάκι τα κορμιά τους να ουρλιάξουν. Να το κορυφώνουν το κομμάτι. Γιατί μπορούν και το έχουν δείξει. Αισθάνθηκα ότι έλειψε αυτό σε κανά δυο τραγούδια. Ελπίζω στην επόμενη κυκλοφορία τους να το δω. Θα μου άρεσε.
Όσο για τη 17λεπτη συμμετοχή των Anemic Royalty, υπήρχαν σημεία-θέματα που μου άρεσαν πάρα πολύ. Έχουν ωραία στοιχεία. Απλά, ίσως να ήταν καλύτερο να συμμαζέψουν λίγο τις ιδέες τους και να τις χτίσουν χωριστά, νιώθω ότι χάνονται τραγούδια έτσι. Γιατί να μην πάρουν το τέλευταίο δίλεπτο και να το κάνουν ένα kraut διαμάντι. Γενικά όμως το έχουν τα παλικάρια και μακάρι να τους ακούσουμε ξανά.
Καλή συνέχεια λοιπόν ραγκεντυ και υπόλοιποι. Ανανεώνουμε..

Genre: Oceans spitting lakes

Link: bandcamp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου